Σε διαγωνισμό τα Ξενία Καλεντζίου και Καστανιάς

Η ΕΤΑΔ Α.Ε. προκήρυξε Ανοικτό Πλειοδοτικό Διαγωνισμού e-auction.
.
.
Dimitris Balis

Δύο ακόμα ακίνητα βγάζει προς εκμίσθωση η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου.

Το ένα είναι το ΞΕΝΙΑ ΚΑΛΕΝΤΖΙΟΥ, στην Π.Ε. Αχαΐας. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή Καλεντζίου (Ερυμάνθου).

Το Καλέντζι είναι αμφιθεατρικά κτισμένο στις πλαγιές του Ερυμάνθου σε υψόμετρο περίπου 850 μέτρα και διαθέτει θέα προς την αχαϊκή πεδιάδα. Απέχει 49 χλμ. από την Πάτρα, 145 χλμ. από την Τρίπολη και περίπου 260 χλμ. από την Αθήνα.

Στην περιοχή βρίσκονται αρκετά αξιοθέατα, μουσεία, μοναστήρια, καθώς επίσης, σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το Κάστρο της Οχριάς και το Καταφύγιο άγριας ζωής Δοξάρας–Κοριτζά.

Πραγματοποιείται πλήθος δραστηριοτήτων, όπως πεζοπορία, ορειβασία, αιωροπτερισμός κ.ά.Το κτήριο έχει επιφάνεια 1.446,20 τ.μ. επί οικοπέδου 8,5 στρ., λειτουργούσε ως ξενώνας δυναμικότητας 22 δωματίων και χρήζει ανακαίνισης.

H διάρκεια της μίσθωσης είναι 30 έτη, με δυνατότητα παράτασης για 10 επιπλέον έτη. Η τιμή εκκίνησης που αφορά το ύψος του ετήσιου μισθώματος ανέρχεται σε 12.000 ευρώ και το βήμα του διαγωνισμού στο 5%.

.
.
Dimitris Balis

Το δεύτερο είναι το ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ που απέχει 1,5 χλμ. από το ορεινό χωριό της Καστανιάς, χτισμένο στους πρόποδες του όρους Κυλλήνη (Ζήρεια), σε απόσταση 80 χιλιόμετρων από την Κόρινθο.

Η Καστανιά είναι ένας γραφικός οικισμός που διατηρεί τον παραδοσιακό του χαρακτήρα με πέτρινα σπίτια και πανοραμική θέα στις γύρω βουνοπλαγιές.

Η περιοχή ενδείκνυται για σύντομες αποδράσεις λόγω της κοντινής της απόστασης από την Αθήνα, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Σε μικρή απόσταση βρίσκονται η φημισμένη Λίμνη Στυμφαλία και η Λίμνη Δόξα.

Το ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ έχει παραδοσιακή αρχιτεκτονική και είναι χτισμένο σε δασώδης πλαγιά προσφέροντας εντυπωσιακή θέα. Βρίσκεται σε οικόπεδο 8,6 στρεμμάτων και έχει συνολικό εμβαδόν 1.350 τ.μ. και δυναμικότητα 34 κλινών. Βρίσκεται σε πολύ καλή εξωτερική κατάσταση, καθώς έχει οικοδομηθεί από υλικά που ανθίστανται στο χρόνο, όπως πέτρα και πλάκες Καρύστου.

H διάρκεια της μίσθωσης είναι 40 έτη από την υπογραφή της Σύμβασης. Η τιμή εκκίνησης που αφορά το ύψος του ετήσιου μισθώματος ανέρχεται σε 20.000 ευρώ και το βήμα του διαγωνισμού στο 5%.

Δημοφιλή