ΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/04/2020 07:40 EEST | Updated 13/04/2020 08:01 EEST

Σε καραντίνα το γηροκομείο στη Νέα Μάκρη με το ύποπτο κρούσμα κορονοϊού

Πληροφορίες για έως και 10 ηλικιωμένους που έχουν διακομιστεί σε νοσοκομείο.

Getty Images
Getty Images

Σε καραντίνα τέθηκε τελικά το γηροκομείο στη Νέα Μάκρη στο οποίο είχε εντοπιστεί αρχικά ένα κρούσμα κορονοϊού (κατά πληροφορίες εργαζόμενος) καθώς σύμφωνα με τη Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας διαπιστώθηκε ”υψηλό επιδημιολογικό φορτίο” κατά τους ελέγχους που ακολούθησαν.

Στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ) μετέβησαν τόσο ο καθηγητής κ.Σωτήρης Τσιόδρας όσο και ο υφ.Πολιτικής Προστασίας, κ.Νίκος Χαρδαλιάς ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έλαβε 122 δείγματα (το σύνολο των φιλοξενούμενων και του προσωπικού) για ανάλυση και εργαστηριακό έλεγχο ενώ διαπιστώθηκε πως υπάρχει ”υψηλό επιδημιολογικό φορτίο”.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως έως και 10 ηλικιωμένοι έχουν διακομιστεί σε νοσοκομείο της Αθήνας με ύποπτα συμπτώματα αλλά δεν έχει διευκρινιστεί εάν από τις εξετάσεις όλων έχει προκύψει πως είναι θετικοί στον ιό. 

Επιπλέον, ελήφθη υλικό για καλλιέργεια από επιφάνειες και κλιματιστικές μονάδες προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν ύπαρξη του ιού σε κοινόχρηστους χώρους.

Η ανησυχία ωστόσο κυρίως για τους φιλοξενούμενους της Μονάδας είναι μεγάλη καθώς φυσικά ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και οι οργανισμοί τους δυσκολεύονται να πολεμήσουν  τον ιό.

Σημειώνεται πως εξαιτίας μη τήρησης των κατάλληλων πρωτοκόλλων πολλές χώρες έχουν θρηνήσει πολλούς ηλικιωμένους που φιλοξενούνταν σε οίκους ευγηρίας όπως σε Καναδά, Πορτογαλία, Γαλλία, Ιταλία, ΗΠΑ, Νότια Κορέα και Ισπανία.

Sponsored Box