ΔΙΕΘΝΕΣ
23/09/2021 15:24 EEST

Drake και The Weeknd θα διδάσκονται σε μάθημα στο πανεπιστήμιο του Τορόντο

Το μάθημα θα διερευνήσει τη μουσική σκηνή που γέννησε τα δύο μεγάλα αστέρια του Τορόντο.

via Associated Press
Drake

Το πανεπιστήμιο Χ του Τορόντο πρόκειται να συμπεριλάβει μάθημα για τον παγκόσμιο αντίκτυπο των δύο σπουδαιότερων καλλιτεχνών της καναδικής πόλης, των Drake και The Weeknd.

Από τις αρχές του επόμενου έτους, ο συγγραφέας καi podcaster Ντάλντον Χίγκινς θα αρχίσει να διδάσκει το μάθημα, με τίτλο «Deconstructing Drake and The Weeknd» (Αποδομώντας τους Drake και The Weeknd).

Christopher Polk/NBC via Getty Images
The Weeknd

Το μάθημα θα διερευνήσει τη μουσική σκηνή που γέννησε τα δύο μεγάλα αστέρια του Τορόντο, καθώς και τις συνθήκες που βοήθησαν στην επιτυχία τους. Θα εξετάσει επίσης τα προβλήματα αναπαράστασης και υποδομών στην καναδική μουσική σκηνή, τα οποία ανάγκασαν τόσο τον Drake όσο και τον The Weeknd να μετακομίσουν στις ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να τα καταφέρουν.

«Όταν έχεις δύο μαύρους καλλιτέχνες που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο Τορόντο, οι οποίοι ερμηνεύουν ραπ, R&B και ποπ και οι οποίοι είναι αναμφισβήτητα σε καλό δρόμο για να γίνουν δισεκατομμυριούχοι κάποια στιγμή, προφανώς υπάρχουν πολλά που μπορούμε να μάθουμε από αυτούς», λέει ο Χίγκινς. «Θυμηθείτε, και οι δύο εκτινάχθηκαν σε αστέρες παρά το γεγονός ότι ήταν προϊόντα μιας τοπικής μουσικής σκηνής από τον Καναδά που κάνει πολύ λίγα για να προωθήσει την ανάπτυξη της συγκεκριμένης μουσικής»

Πηγή: COMPLEX