ΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/05/2018 18:53 EEST

Σε ποιον ανήκει ο τραπεζικός λογαριασμός που κατέθεταν χρήματα οι 14 συλληφθέντες της Αντιτρομοκρατικής

EUROKINISSI

Στον 29χρονο Κ.Γ., ο οποίος είχε συλληφθεί στις 28 Οκτωβρίου 2017 για την αποστολή «τρομοδέματος» στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ανήκε ο τραπεζικός λογαριασμός, στον οποίο κατέθεταν χρήματα τα 14 άτομα που συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης από την Αντιτρομοκρατική.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι περισσότεροι συλληφθέντες είναι συγγενείς κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού και δεν έχουν καμία σχέση με την τρομοκρατία ή τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Μία από τις εκτιμήσεις είναι ότι έβαζαν χρήματα στο λογαριασμό με σκοπό να  πάρουν τα χρήματα άτομα που θα μπορούσαν να κάνουν ευκολότερη τη ζωή των συγγενών τους εντός των φυλακών. Οι καταθέσεις αφορούν σε μικρά χρηματικά ποσά (από 50 έως 200 ευρώ) και έγιναν πριν τη σύλληψη του 29χρονου Κ.Γ. στις 28 Οκτωβρίου 2017. Ο λογαριασμός είχε δημιουργηθεί πριν τη σύλληψή του, με πλαστό δελτίο ταυτότητας με στοιχεία κατόχου «Χρήστος Παναγιωτόπουλος».

Σε αυτόν είχαν κατατεθεί  περίπου 4.000 ευρώ. Το γεγονός ότι οι καταθέτες, δηλαδή οι συλληφθέντες, δεν έχουν σχέση με τον αντιεξουσιαστικό χώρο ή την τρομοκρατία, αλλά είναι απλά συγγενείς κρατουμένων για διάφορα ποινικά αδικήματα, κάνει τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να εκτιμούν ότι τα ποσά κατατίθεντο για «χάρες» που μπορεί να γίνονταν μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού. 

Οι Αρχές αναζητούν πλέον το ποιοι ήταν αυτοί που έκαναν τις «εξυπηρετήσεις» στις φυλακές Κορυδαλλού και ποιοι ήταν αυτοί που μπορεί να έδωσαν εντολή στον 29χρονο Κ.Γ. να ανοίξει το λογαριασμό.