ΔΙΕΘΝΕΣ
09/04/2018 14:31 EEST

Σε σκάφος με ελληνική σημαία συνελήφθη ιμάμης του δικτύου Γκιουλέν, λένε τα τουρκικά ΜΜΕ

Στην σύλληψη ιμάμη που ανήκει στο δίκτυο του Φετουλάχι Γκιουλέν φαίνεται πως προχώρησαν οι τουρκικές αρχές στην Μαρμαρίδα ενώ όπως υποστηρίζει το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, ο άνδρας επέβαινε σε ιστιοφόρο υπό ελληνική σημαία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, ο 48χρονος ιμάμης ο οποίος συνελήφθη, ονομάζεται Μουράτ Ελμάς και είχε τοποθετηθεί στην περιοχή της Σαμψούντας το 20156 από το δίκτυο του ιεροκήρυκα Γκιουλέν, FETO.

Ο 48χρονος φέρεται, σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά ΜΜΕ, να είχε στην κατοχή του πλαστή ταυτότητα και να σχεδίαζε να διαφύγει στην Ελλάδα ενώ τονίζεται πως η σύλληψή του έγινε πάνω σε ιστιοφόρο σκάφος που ελλιμενιζόταν στην Μαρμαρίδα και έφερε την ελληνική σημαία. Ωστόσο στα πλάνα του βίντεο (από το 0:29 και μετά)  δεν φαίνεται κάποια ελληνική σημαία παρά μόνο στην αρχική εικόνα του βίντεο που όμως δεν προβάλλεται ξανά. Επίσης η εικόνα αυτή  μοιάζει σαν να έχει ληφθεί υπό πολύ...χαλαρές συνθήκες αφού βλέπουμε κάποιους άνδρες επί αυτού οι οποίοι μοιάζουν αμέριμνοι. 

Σημειώνεται πως το ελληνικό Υπουργείο Ναυτιλίας και το ΛΣ δεν επιβεβαιώνουν την πληροφορία και δηλώνουν πως δεν έχουν καμία σχετική ενημέρωση για οποιοδήποτε περιστατικό σε σκάφος υπό ελληνική σημαία.