ΣΕΗ: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των ηθοποιών, νέα 24ωρη απεργία

Την Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των καλλιτεχνών στην πλατεία Συντάγματος
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των καλλιτεχνών στην πλατεία Συντάγματος
Eurokinissi

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι ηθοποιοί, με κύριο αίτημα την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος. Ενώ είναι σε ισχύ η 48ωρη απεργία του ΣΕΗ (Τετάρτη και Πέμπτη), υπερψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, η οποία έλαβε χώρα στο θέατρο Διάνα (την 1η Φεβρουαρίου), η πρόταση για νέα 24ωρη απεργία την Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου.

«Μετά την ιστορική, μεγάλη μας έκτακτη γενική συνέλευση στο κατάμεστο θέατρο ΔΙΑΝΑ, χθες 1/2/2023, αποφασίσαμε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας.

Κατά πλειοψηφία, η Γενική Συνέλευση εξουσιοδοτεί το ΔΣ να οργανώσει:

- Τρίτη 7/2/2023 το απόγευμα ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ/ΜΟΤΟ - ΠΟΡΕΙΑ από το Άλσος Στρατού με κατάληξη στην υπό κατάληψη της Δραματικής του Εθνικού στην οδό Πειραιώς (θα ακολουθήσει ξεχωριστή ανακοίνωση με τις λεπτομέρειες)

- Μεγάλη συγκέντρωση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας στις 17/2, ημέρα που η Ομοσπονδία μας θα καταθέσει την αίτηση ακύρωσης εναντίον του ΠΔ85/2022

- Την σύνταξη νέου κειμένου για ανάγνωση από τους θιάσους σε όλες τις παραστάσεις (θα σταλεί αύριο)

- Το κρέμασμα μαύρων πανιών έξω από κεντρικά θέατρα της Ελλάδας.

Επίσης, μετά από μυστική ψηφοφορία (όπως το καταστατικό μας ορίζει), αποφασίστηκε

ΝΕΑ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8/2/2023.

Δύο μέρες πριν χαθεί οριστικά το σπουδαστικό έτος των υπό καταλήψεων σχολών ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Εθνικού και ΚΘΒΕ και ακριβώς την ίδια ημερομηνία που οι καθηγητές του Εθνικού θα παραιτηθούν,

καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους να σπάσουν τον φόβο και να προτάξουμε ισχυρό τείχος αλληλεγγύης και αγωνιστικότητας, ακριβώς όπως θαρραλέα πράξαμε χθες και σήμερα και να σταματήσουμε για 24 ώρες τα πάντα!», αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στη σελίδα του Σωματείου στο facebook.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των καλλιτεχνών στην πλατεία Συντάγματος, Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των καλλιτεχνών στην πλατεία Συντάγματος, Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023.
Eurokinissi

Νωρίτερα σήμερα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας των καλλιτεχνών στην πλατεία Συντάγματος, ενώ από χθες παραμένουν κλειστά τα θέατρα και οι μουσικές σκηνές.

Δημοφιλή