Σειρά ντοκιμαντέρ με πρωταγωνίστρια την Γκρέτα Τούνμπεργκ ανακοίνωσε το BBC

Το βρετανικό δίκτυο θα ακολουθεί τη νεαρή ακτιβίστρια στην εκστρατεία της για την κλιματική αλλαγή.
ASSOCIATED PRESS

Σειρά ντοκιμαντέρ με πρωταγωνίστρια την Γκρέτα Τούνμπεργκ ετοιμάζει -μετά το αμερικανικό Hulu- το BBC.

Το βρετανικό δίκτυο θα ακολουθεί την 17χρονη ακτιβίστρια στη «διεθνή σταυροφορία» της για την κλιματική αλλαγή, καταγράφοντας τις συναντήσεις της με πολιτικούς, επιστήμονες και επιχειρηματίες, εστιάζοντας τόσο στην εκστρατεία της όσο και στο «ταξίδι προς την ενηλικίωση» της.

Όπως δήλωσε ο παραγωγός της σειράς, Ρομπ Λίντελ «η κλιματική αλλαγή είναι πιθανότατα το πιο σημαντικό θέμα της ζωής μας, οπότε ήρθε η ώρα για τη δημιουργία μίας αξιόλογης σειράς, η οποία θα διερευνά τα γεγονότα και τα επιστημονικά δεδομένα πίσω από αυτό το πολύπλοκο ζήτημα. Είναι εξαιρετικό προνόμιο το γεγονός ότι μπορούμε να το κάνουμε αυτό με την Γκρέτα, βλέποντας ‘εκ των έσω’ πώς είναι ένα παγκόσμιο σύμβολο και ένα από τα διασημότερα πρόσωπα στον πλανήτη».

Η γεννημένη στην Στοκχόλμη Γκρέτα ξεκίνησε την εκστρατεία της το 2018 με μία εβδομαδιαία απεργία από τα μαθήματα, κάθε Παρασκευή. Μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε να κινητοποιήσει τους νέους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, να μιλήσει στον ΟΗΕ, αλλά και στο Νταβός, να λάβει υποψηφιότητα για το Νόμπελ Ειρήνης το 2019, να χαρακτηριστεί Πρόσωπο της Χρονιάς από το περιοδικό Time και να θυμώσει τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Με πληροφορίες από BBC

Δημοφιλή