Σύλληψη πρώην Καναδού διπλωμάτη στην Κίνα. Υπάρχει σύνδεση με την υπόθεση της Huawei;

Ο Μάικλ Κόβριγκ εργάζεται για την ICG από τον Φεβρουάριο του 2017
The Canadian Press

Ένας Καναδός πρώην διπλωμάτης συνελήφθη στην Κίνα και η διεθνής οργάνωση για την οποία εργάζεται ζήτησε να αφεθεί άμεσα ελεύθερος, την ώρα που το Πεκίνο εμφανίζεται οργισμένο με την κράτηση, στον Καναδά, της ”κληρονόμου” του κολοσσού Huawei.

Η International Crisis Group (ICG), οργάνωση που αγωνίζεται για την αποφυγή των συγκρούσεων στον κόσμο, ανέφερε ότι πληροφορήθηκε τη σύλληψη του στελέχους της, του Καναδού Μάικλ Κόβριγκ, ο οποίος είναι ειδικός σε θέματα βορειοανατολικής Ασίας. Στο παρελθόν ο Κόβριγκ υπηρέτησε σε διπλωματικές θέσεις στο Πεκίνο, το Χονγκ Κονγκ και τα Ηνωμένα Έθνη.

″Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να συγκεντρώσουμε περισσότερες πληροφορίες για την τύχη του Μάικλ και να πετύχουμε τη γρήγορη και ασφαλή απελευθέρωσή του”, ανέφερε η οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

Ο Μάικλ Κόβριγκ εργάζεται για την ICG από τον Φεβρουάριο του 2017.

Οι κινεζικές αρχές δεν έχουν κάνει κανένα σχόλιο για τη σύλληψη αυτή.

Την 1η Δεκεμβρίου συνελήφθη στον Καναδά η Μενγκ Ουάνγκζου, η κόρη του ιδρυτή της Huawei και οικονομική διευθύντρια του ομίλου. Η Μενγκ κατηγορείται από τις ΗΠΑ ότι παραβίασε το εμπάργκο σε βάρος του Ιράν.

Η Κίνα ”δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια” αν οι πολίτες της πέφτουν θύματα ”κακομεταχείρισης” στο εξωτερικό, προειδοποίησε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ουάνγκ Γι.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα