ΠΟΛΙΤΙΚΗ
27/01/2018 10:54 EET | Updated 27/01/2018 15:36 EET

Συνάντηση Τσίπρα με Μητσοτάκη στο Μαξίμου για το Σκοπιανό

SOOC

Ξεκάθαρα αρνητικός στον τρόπο με τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας διεξάγουν τις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ αμέσως μετά την 40 λεπτών συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου.

Όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το γραφείο του στη Βουλή, είναι ιδιαίτερα ανήσυχος για τις εξελίξεις και τον τρόπο που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση και δήλωσε απογοητευμένος από το γεγονός ότι δεν τίθεται στη γείτονα χώρα, ρητά το θέμα της αλλαγής του Συντάγματος σε ό,τι αφορά τις αλυτρωτικές αναφορές τονίζοντας πως έτσι η κυβέρνηση «προβαίνει σε παραχωρήσεις δίχως να έχει εξασφαλίσει μη αναστρέψιμα ανταλλάγματα» 

«Μια διαπραγμάτευση στη λογική του “κατακερματισμού” της λύσης δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός» καθώς «υπονομεύει τα συμφέροντα της Ελλάδας» ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης και συμπλήρωσε λέγοντας πως ο «βίος και η πολιτεία του κ.Τσίπρα είναι γνωστά και ο χειρισμοί του δεν πείθουν ότι μπορεί να διαπραγματευθεί» τονίζοντας με νόημα πως δεν είναι ικανός «να διαπραγματευθεί τίποτα» ενώ τα «αποτελέσματα από άλλες διαπραγματεύσεις που έχει κάνει, είναι γνωστά».

Ανέφερε επίσης ότι μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου ως είχε υποχρέωση ως εκ του θεσμικού του ρόλου και σημείωσε ότι ενημερώνει τώρα τους πολιτικούς αρχηγούς ενώ έχει ξεκινήσει εδώ και εβδομάδες τη διαπραγμάτευση για το όνομα, και πρόσθεσε απέφυγε να διαμορφώσει συνθήκες συνεννόησης και συναίνεσης των πολιτικών κομμάτων. Έτσι, όπως ανέφερε και στην δήλωσή του «κλείνει ένα παράθυρο ευκαιρίας προς αξιοποίηση».

Η ΝΔ, είπε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης, υπερασπίστηκε τα εθνικά θέματα με σθένος και αποτελεσματικότητα, ο βίος και η πολιτεία του κ. Τσίπρα δεν δίνουν εγγυήσεις ότι μπορεί να κάνει το ίδιο. Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τον κ. Τσίπρα. Το θέμα της ονομασίας, συνέχισε, δεν είναι απλά ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής, αφορά την ιστορία και την εθνική συνείδηση των Ελλήνων. Επανέλαβε ότι «δεν θα διχάσει τους Έλληνες για να ενώσει τους Σκοπιανούς και κατέληξε ότι ο κ. Τσίπρας «θα πορευθεί μόνος του όπως επέλεξε». 

Σύμφωνα με πηγές από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ.Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό άσκησε κριτική στους μέχρι τώρα χειρισμούς για το Σκοπιανό ενώ το κλίμα στη συνάντηση ήταν, όπως λένε, «ψυχρό».  

 Ο κ.Τσίπρας είχε επίσης συναντήσεις με την Φ.Γεννηματα και και τον Δ.Κουτσούμπα και θα ακολουθήσου και οι άλλοι αρχηγοί κομμάτων, εκτός της Χρυσής Αυγής. 

Sooc
Sooc
Sooc
Sooc
Sooc
Sooc
Sooc

 Στη συνέχεια ο κ.Τσίπρας θα υποδεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων έχει ως εξής: 

- 12:30 με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

- 13:30 με τον γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

- 15:00 με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη.

- 17:30 με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη.