ΚΟΙΝΩΝΙΑ
14/11/2018 10:40 EET

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. ενόψει Πολυτεχνείου: Παίρνουν τα κατασχεμένα οχήματα από τα Αστυνομικά Τμήματα

Δρακόντεια θα είναι και φέτος τα μέτρα ασφαλείας στις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Συνολικά στα μέτρα θα πάρουν μέρος περίπου 5.000 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. φοβάται καταδρομικές επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών στόχων. Ενδεικτικό είναι ότι έχει δοθεί εντολή να απομακρυνθούν από συνολικά 20 Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής τα κατασχεμένα αυτοκίνητα. Και αυτό γιατί η Αστυνομία φοβάται επιθέσεις με μολότοφ και εμπρησμούς με στόχο Α.Τ.

Τα κατασχεμένα οχήματα μεταφέρονται σε εγκαταστάσεις της ΕΛ.ΑΣ. στην Αμυγδαλέζα. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί μεγάλη σύσκεψη από ανώτατους και ανώτερους αξιωματικούς της Αστυνομίας για την οριστικοποίηση των μέτρων. Σε αστυνομικό κλοιό θα βρίσκονται στις 17 Νοεμβρίου όλα τα κυβερνητικά κτίρια, τα οποία θα επιτηρούνται και από άνδρες με πολιτικά.

Ειδικό σχέδιο εκπονείται και για το κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να μην υπάρξουν ζημιές σε καταστήματα και σε σημεία όπου συγκεντρώνονται τουρίστες. Αυξημένη θα είναι η αστυνομική παρουσία από αύριο περιμετρικά των Εξαρχείων, καθώς υπάρχουν εκτιμήσεις ότι μετά το τέλος της πορείας του Σαββάτου μπορεί ομάδες νεαρών να επιδιώξουν την πρόκληση επεισοδίων στο Πολυτεχνείο. Έτσι, έχουν δοθεί εντολές για αυξημένους ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή.  

Sponsored Post