ΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/11/2018 11:22 EET | Updated 22/11/2018 11:23 EET

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για τον Όσβαλντ – Πέταξε το κινητό και άφησε ανοιχτή την πόρτα

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι αστυνομικές υπηρεσίες προκειμένου να μη διαφύγει στο εξωτερικό ο γαλλοελβετός τραπεζίτης, Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, ο οποίος παραβίασε τους όρους ηλεκτρονικής επιτήρησης, σπάζοντας το «βραχιολάκι».

Η Αστυνομία έχει δώσει σήμα σε όλα τα τελωνεία, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της χώρας, προκειμένου να αποτραπεί μια ενδεχόμενη προσπάθειά του να διαφύγει στο εξωτερικό. Ήδη έχουν ελεγχθεί όλα τα πιθανά σημεία, όπου θα μπορούσε να βρίσκεται στην Αθήνα αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ο Όσβαλντ είχε δηλώσει ως τόπο κατοικίας διαμέρισμα στου Ζωγράφου. Εκεί μετέβησαν προχθές ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περίπου 10 λεπτά, αφότου ενημερώθηκαν από το υπουργείο Δικαιοσύνης για την απόδραση. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι άνδρες της Άμεσης Δράσης βρήκαν την πόρτα το σπιτιού ανοιχτή. Παρά τις έρευνες δεν βρέθηκε πουθενά το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο είχε πάψει να εκπέμπει από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισης.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο Όσβαλντ είχε οργανώσει το σχέδιο απόδρασής του και πέταξε την κάρτα και την μπαταρία του κινητού του για να μην εντοπιστεί το γεωγραφικό του στίγμα.