Συναγερμός στο Κρανίδι: 150 κρούσματα σε δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών

Απαγόρευση κυκλοφορίας στην περιοχή από τις 8 μμ έως τις 8 πμ για τις επόμενες 14 ημέρες.
ASSOCIATED PRESS

Συναγερμός έχει σημάνει στο Κρανίδι, καθώς από τα τεστ που έγιναν στους διαμένοντες στη δομή μεταναστών βρέθηκαν 150 κρούσματα κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι φορείς του ιού θα διαμείνουν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο στο Πόρτο Χέλι.

Στο σημείο έχουν μεταβεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, οι οποίοι πραγματοποίησαν σύσκεψη για την αντιμετώπιση της κατάστασης με τη συμμετοχή του δημάρχου, Γιάννη Γεωργόπουλου, και του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Οπως δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς όλα τα κρούσματα είναι ασυμπτωματικά, από τα 150 τα 148 αφορούν φιλοξενούμενους, ενώ τα άλλα δύο αφορούν μία εργαζόμενη και ένα στέλεχος της δομής.

ASSOCIATED PRESS

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 8 μμ έως τις 8 πμ στο Κρανίδι για τις επόμενες 14 ημέρες και στεγανοποίηση της δομής της περιοχής.

«Δεν υπάρχει λόγος πανικού, χρειάζεται ψυχραιμία, νηφαλιότητα», είπε ο κ. Χαρδαλιάς συμπληρώνοντας: «Από τη Μ. Πέμπτη θέσαμε σε καραντίνα τη δομή. Είναι όλα υπό έλεγχο αυτή τη στιγμή, πρέπει να παρθούν κάποια προληπτικά μέτρα», ενώ απηύθυνε έκκληση στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένους να μην βγουν κανένα λόγο από το σπίτι τους για τις επόμενες 14 μέρες.

Στα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς είναι και η απαγόρευση μετακίνησης για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, στη μετάβαση για τελετές και για άθληση.

ASSOCIATED PRESS

Μάσκες από την Κίνα

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση της Κίνας αναμένεται να προχωρήσει στη δωρεά 20.000 προστατευτικών μασκών για τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στα νησιά και για τη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου, η πρωτοβουλία οριστικοποιήθηκε σήμερα (21/04) έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο αναπληρωτής υπουργός, Γιώργος Κουμουτσάκος, με την πρέσβειρα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα, Τσανγκ Τσιγιουέ.

ASSOCIATED PRESS

Ο κ. Κουμουτσάκος πρότεινε στην κ. Τσιγιουέ οι 5.000 από τις μάσκες αυτές, να διατεθούν άμεσα στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι, λόγω της εκεί κατάστασης.

Η παράδοση του υλικού θα γίνει αύριο, Τετάρτη, στις 2 μ.μ., στο υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου, παρουσία της κ. Τσιγιουέ.

ASSOCIATED PRESS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: