ΔΙΕΘΝΕΣ
05/03/2019 12:58 EET

Συνέχεια επεισοδίων μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν: Κατάρριψη drone και «κυνηγητό» υποβρυχίων

Marina Lystseva via Getty Images

Συνεχίζονται οι εντάσεις και τα επεισόδια μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν, μετά την κλιμάκωση της προηγούμενης εβδομάδας εξαιτίας της ινδικής αεροπορικής επίθεσης κατά φερόμενης βάσης τρομοκρατών σε πακιστανικό έδαφος και το πακιστανικό πλήγμα και την αερομαχία που ακολούθησε λίγo μετά, με αποτέλεσμα την κατάρριψη ενός ινδικού MiG-21 και τη φερόμενη κατάρριψη ενός πακιστανικού F-16.

Σύμφωνα με ινδικά ΜΜΕ, τη Δευτέρα ένα ινδικό μαχητικό Sukhoi Su-30 κατέρριψε ένα πακιστανικό drone στο Μπίκανερ του Ρατζαστάν, μετά τον εντοπισμό του μη επανδρωμένου αεροσκάφους από ινδικά ραντάρ. Σημειώνεται πως είχε σημειωθεί και άλλη κατάρριψη πακιστανικού drone πριν μέρες, στις 26 Φεβρουαρίου- την ίδια ημέρα που έλαβε χώρα το ινδικό πλήγμα στο Μπάλακοτ.

 

 

Από πλευράς του, το πακιστανικό πολεμικό ναυτικό δημοσιοποίησε ένα βίντεο όπου φέρεται να απεικονίζεται ινδικό υποβρύχιο που υποτίθεται ότι προσπάθησε να εισέλθει στα χωρικά ύδατα του Πακιστάν στις 3 Μαρτίου. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η απόπειρα αυτή απετράπη από πακιστανικό πολεμικό ναυτικό.

 

 

Τις εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών- παραδοσιακών αντιπάλων στην περιοχή λόγω των αξιώσεων στο Κασμίρ- πυροδότησε τρομοκρατική επίθεση στις 14 Φεβρουαρίου, όταν ισλαμιστής βομβιστής αυτοκτονίας της οργάνωσης Τζάις ε Μοχάμαντ επιτέθηκε σε ινδικό κονβόι σκοτώνοντας πάνω από 40 στρατιώτες.

Sponsored Post