ΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/01/2021 16:37 EET | Updated 24/01/2021 17:00 EET

Συνελήφθη ο προπονητής που καταγγέλθηκε για τον βιασμό της αθλήτριας ιστιοπλοΐας

Πρόκειται για τον προπονητής που καταγγέλθηκε από την Σοφία Μπεκατώρου για βιασμό 11χρονης αθλήτριας πριν από 9 χρόνια. Κατέθεσε στον Εισαγγελέα υπό άκρα μυστικότητα το θύμα και οι γονείς του.

Eurokinissi

Ένταλμα σύλληψης, το οποίο εκτελέστηκε σήμερα, εξέδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών κατά του προπονητή που καταγγέλλεται για βιασμό αθλήτριας ιστιοπλοΐας όταν εκείνη ήταν σε ηλικία 11 χρόνων.

Ο 38χρονος σήμερα προπονητής, συνελήφθη στην Σάμο όπου διαμένει, μετά από ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η Εισαγγελία της Αθήνας για βαρύτατες κατηγορίες που φαίνεται να τελέστηκαν πριν από 9 χρόνια, όταν το θύμα ήταν 11 ετών.

Θυμίζουμε ότι η υπόθεση καταγγέλθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκο Στεφανάτο από την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου όταν κατέθεσε την περασμένη Τετάρτη. Η Σοφία Μπεκατώρου στην τρίωρη κατάθεσή της, εκτός από τα όσα είπε για τον δικό της βιασμό από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, που έχει κατονομαστεί, αποκάλυψε και τον βιασμό μιας άλλης αθλήτριας, όταν η ίδια ήταν ακόμα 11 χρονών. Το γεγονός ότι ο δεύτερος βιασμός φέρεται να έγινε πριν από 9 χρόνια, σημαίνει ότι το έγκλημα δεν έχει παραγραφεί, σε αντίθεση με την υπόθεση της ίδιας της κ. Μπεκατώρου. 

Όπως έγινε γνωστό, η Σοφία Μπεκατώρου έδωσε στοιχεία της υπόθεσης στον εισαγγελέα κ. Στεφανάτο, κατόπιν συνεννόησης που είχε με την 20χρονη,σήμερα, αθλήτρια ιστιοπλοϊας. 

Οι κατηγορίες 

Σε βάρος του προπονητή που συνελήφθη σήμερα και θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία αμέσως μόλις φθάσει από την Σάμο, ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαρύτατες κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες που αφορούν: βιασμό κατ′ εξακολούθηση και αποπλάνηση ανηλίκου κατ′ εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια.

Κατέθεσαν θύμα και οι γονείς της 

Της έκδοσης του εντάλματος προηγήθηκαν οι καταθέσεις τόσο της 20χρονης αθλήτριας όσο και των γονιών της που ελήφθησαν από τον κ. Στεφανάτο τα τελευταία 24ωρα κάτω από άκρα μυστικότητα για την προστασία του θύματος.

Το θύμα, μιλώντας στο Open είπε ότι «ήταν βιασμός με όλο το νόημα».

«Πέρασαν τρία χρόνια για να το πω στους δικούς μου ανθρώπους. Ήμουν 14 όταν το είπα, ναι, και δεν άντεχα άλλο και έπρεπε κάπως να βρω το θάρρος να το πω στους γονείς μου. Μόλις το έμαθαν οι γονείς μου πήγαν κατευθείαν στην Αστυνομία. Έφυγε βράδυ ο προπονητής», ανέφερε η αθλήτρια που σε ηλικία 11 ετών ήταν δύσκολο να το χειριστεί.

Ο προπονητής σε δημόσιες δηλώσεις του μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης, ισχυρίστηκε πως δεν τίθεται θέμα βιασμού καθώς «είχε σχέση» με το 11χρονο κορίτσι, το οποίο, όπως είπε, ήθελε να παντρευτεί καθώς δεν «υπήρχε άλλη γυναίκα» για αυτόν.