ΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/09/2021 10:25 EEST

Συνολικά 24 συλλήψεις για την εισβολή Ρουβίκωνα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος

Κατηγορίες για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας και άρνηση υποβολής σε δακτυλοσκόπηση.

Eurokinissi
Eurokinissi

Με τις κατηγορίες της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας και της άρνησης υποβολής σε δακτυλοσκόπηση τα στελέχη της Κρατικής Ασφάλειας αναμένεται να οδηγήσουν στον Εισαγγελέα τα 24 μέλη της Αναρχικής Συλλογικότητας ”Ρουβίκωνας”, ύστερα από την εισβολή τους στο κτίριο τού Υπουργείου Περιβάλλοντος στη Λεωφόρο Μεσογείων, το απόγευμα της Τρίτης.

Οι δεκαεννέα άνδρες και οι πέντε γυναίκες εισέβαλαν -σύμφωνα με την αστυνομία- στις έξι και τέταρτο από την κεντρική είσοδο τού Υπουργείου. Τέσσερις αναρχικοί ανέβηκαν στον έκτο όροφο, όπου βρίσκονται τα γραφεία του υπουργού, ενώ κάποιοι άλλοι κατάφεραν να αναρτήσουν ένα πανό στην πρόσοψη του κτιρίου.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν φέιγ βολάν, ενώ στην ιστοσελίδα τής ομάδας ανήρτησαν κείμενο και φωτογραφίας, με τα οποία δικαιολογούσαν την ενέργειά τους, λέγοντας πως πρόκειται για διαμαρτυρία αναφορικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης για τις φωτιές και τη διαχείριση τού περιβάλλοντος.

Στις 26 Αυγούστου μέλη της συλλογικότητας είχαν βάλει στο στόχαστρό τους την κατοικία του Υπουργού Περιβάλλοντος, στην οποία είχαν προκαλέσει φθορές.