ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκίνησε η κρίσιμη Πολιτική Γραμματεία - Ποιοί θέλουν επιστροφή Τσίπρα

ο Παύλος Πολάκης εμφανίζεται προβληματισμένος καθώς φέρεται να είπε στα μέλη της ΠΓ «είμαι σε δύσκολη θέση απέναντί σας γιατί τον υποστήριξα».
.
.
Eurokinissi

Με την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε η νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ με τις εξελίξεις να αναμένονται ραγδαίες και ενδιαφέρουσες καθώς κρίνεται ακόμη και το μέλλον του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πάντως, απάντησε χθες από το Λονδίνο στα εσωκομματικά «πυρά» που δέχεται, την ώρα, που στην Αθήνα, ο άλλοτε στενός του συνεργάτης, Γιώργος Τσίπρας έκανε λόγο ακόμη και για νέες εσωκομματικές εκλογές.

Ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, υπογράμμισε πως «αν δεν υπάρξει συνεννόηση μαζί του, να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο για να πάμε στις ευρωεκλογές».

Να σταματήσει η προπαγάνδα

Λίγο πριν φτάσει στην Κουμουνδούρου ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε στο Σύνταγμα, σε μία κίνηση στήριξης στα αιτήματα και τις κινητοποιήσεις των αγροτών μαζί με μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, βουλευτές του κόμματος και στελέχη.

Κατά την προσέλευσή του ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε δήλωση στις κάμερες και καταφέρθηκε εναντίον των Μέσων Ενημέρωσης που «κάνουν προπαγάνδα κατά του ΣΥΡΙΖΑ».

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Διαβάζω το Πρώτο Θέμα που λέει ‘χωριστά από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης στο Σύνταγμα, ανέβηκε σε τρακτέρ’. Πόσο ψέμα μπορεί να είναι αυτό, χωριστά από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ήμουν εκεί μαζί τους. Επιτέλους αυτή η προπαγάνδα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να τελειώνει. Από όλα τα μίντια. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει και αυτό θα το δείτε πολύ σύντομα».

Νωρίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης ανήρτησε στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την επιστολή της διευθύντριας του εργαστηρίου ειδικής επαγγελματικής κατάρτισης στην Καλλιθέα, η οποία τον ενημέρωσε ότι πραγματοποιήθηκε πλέον, η εγκατάσταση των κλιματιστικών που είχε χορηγήσει τον Σεπτέμβριο ο ΣΥΡΙΖΑ για τους μαθητές του σχολείου που αντιμετώπιζαν πρόβλημα θέρμανσης.

«Όταν επιμένεις το πετυχαίνεις, θα είμαι πάντα δίπλα σας», έγραψε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα;

Μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΚΑ FM ο Γιώργος Τσίπρας ρωτήθηκε αν πρέπει να γυρίσει ο κ. Τσίπρας κι απάντησε «θα βοηθούσε πάρα πολύ, δεν τον έχει ανάγκη μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του προοδευτικού χώρου της χώρας μας».

Ερωτηθείς αν πρέπει να πάνε με συλλογική ηγεσία στις ευρωεκλογές είπε « δεν θα το έλεγα, θα πρέπει να υπάρξει ένας άνθρωπος, αυτός πρέπει να είναι ο Κασσελάκης μέχρι τις ευρωεκλογές. Αν δεν υπάρξει συνεννόηση, να υπάρξει ένας άνθρωπος που θα συγκεντρώνει τη συναίνεση όλων μας, ομόφωνα, να προχωρήσουμε μέχρι τις ευρωεκλογές».

Στην επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στην ΕΡΤ:

«Είναι ξεκάθαρο ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει μιλήσει, το να επαναφέρουμε συνέχεια το ερώτημα αν θα ξαναμιλήσει είναι σα να φθείρουμε και το πολιτικό κεφάλαιο που μας έχει αφήσει».

Στη χθεσινή επεισοδιακή συνεδρίαση το σύνολο των στελεχών άσκησε σφοδρή κριτική στις κινήσεις του προέδρου με την Όλγα Γεροβασίλη -σύμφωνα με πληροφορίες- να αναφέρει ότι «η επιστολή Κασσελάκη επιστρέφεται».

Ενώ ο Παύλος Πολάκης –-σύμφωνα με πληροφορίες επίσης- εμφανίστηκε προβληματισμένος καθώς φέρεται να είπε στα μέλη της ΠΓ «είμαι σε δύσκολη θέση απέναντί σας γιατί τον υποστήριξα».

Κασσελάκης: Μην κυνηγάτε χίμαιρες

Στο διάλογο μέσω επιστολής του με την ΠΓ ο Στέφανος Κασσελάκης απέκρουε τα σενάρια περί κόμματος ΙΧ. « Σταματήστε να κυνηγάτε χίμαιρες, να τροφοδοτείτε σενάρια συνωμοσιολογίας πως δήθεν θα φτιάξω ΙΧ κόμμα, γιατί απογοητεύουμε τον κόσμο μας. […] Προσωπικά, θα ακούω τα μέλη, θα με συμβουλεύουν, θα κάνω όσα τους υποσχέθηκα για ένα ανοιχτό κόμμα των μελών» τόνισε.

Η απάντηση στον Στέφανο Κασσελάκη από την ΠΓ ήρθε μετά από 6ωρη συνεδρίαση: «Η Πολιτική Γραμματεία καλεί τα μέλη του κόμματος από την κορυφή μέχρι τη βάση να δώσουν ενωμένα τους αγώνες που έρχονται στο συνέδριο του κόμματος. Σε αυτό τον αγώνα οι χίμαιρες και τα σενάρια συνωμοσιολογίας δεν πρέπει και ούτε αφορούν κανένα στον ΣΥΡΙΖΑ».

Τίθεται θέμα αμφισβήτησης του Στέφανου Κασσελάκη ρωτήθηκε ο Νίκος Παππάς στο Open κι απάντησε ότι «δεν υπήρχε τέτοιο κλίμα, δεν υπήρχε τέτοια συζήτηση, υπήρχε όμως έντονος προβληματισμός που αποτυπώθηκε στην ανακοίνωση».

«Δεν τέθηκε θέμα αμφισβήτησης και δεν το σκέφτεται κανένας» υπογράμμισε ο Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας στον Σκάι.

«Θεωρώ ότι σηκώθηκε πολλή σκόνη και υπερβολική αντίδραση προκλήθηκε από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ» υποστήριξε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Πέτρος Παππάς.

Πληροφορίες από ΕΡΤ, ΑΠΕ

Δημοφιλή