ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12/08/2020 20:12 EEST

ΣΥΡΙΖΑ για ελληνοτουρκικά: Ο Μητσοτάκης πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι όλα επικοινωνία

Πηγές της Κουμουνδούρου υπενθυμίζουν ότι τα τουρκικά σκάφη είναι τρίτη μέρα εντός ελληνικών υδάτων

Huffpost GR
4

Την προσπάθεια του Κ. Μητσοτάκη να υποβαθμίσει όσα πράττει η Τουρκία εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και να υπονοήσει ότι δεν γίνονται έρευνες που παραβιάζουν τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα, επικρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πηγές της Κουμουνδούρου υπενθυμίζουν ότι τατουρκικά σκάφη είναι τρίτη μέρα εντός ελληνικών υδάτων και «συστήνουν» στον Κ. Μητσοτάκη να μην αρκείται μόνο σε επικοινωνιακές κινήσεις. Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ασκεί κριτική για τον διάλογο που ουσιαστικά ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.
Ειδικότερα πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζουν:
«Την τρίτη συνεχόμενη ημέρα που το Τουρκικό ερευνητικό παραβιάζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, εμφανίστηκε με τηλεοπτικό διάγγελμα ο Έλληνας Πρωθυπουργός για να ενημερώσει τον ελληνικό λαό ότι δεν υπάρχουν έρευνες παρά μόνο προκλήσεις.
Αν δεν υπάρχουν έρευνες και άρα παραβίαση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, ποιος ο λόγος να ζητάμε τη διπλωματική συνδρομή τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κυρώσεις όσο γενικότερα και του Διεθνούς παράγοντα;
Όπως και με τη παρουσία Τούρκων στρατιωτών σε ελληνικό έδαφος σε νησίδα του Έβρου, όπου το ΥΠΕΞ έκανε επίσημο διάβημα αλλά κατά τα άλλα δεν είχαμε παραβίαση, έτσι και τώρα δεν έχουμε παραβίαση απλά ανάπτυξη των στόλων. Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι όλα επικοινωνία. Καλά θα κάνει στις ευαίσθητες αυτές στιγμές να μιλάει λιγότερο και να πράττει περισσότερα. Αλλιώς, κρείττον σιγάν».