ΔΙΕΘΝΕΣ
05/01/2015 08:00 EET | Updated 05/01/2015 08:00 EET

Σερβία: Έκλεψαν 18.000 κέικ από χωματερή και τα προώθησαν στη «μαύρη αγορά»!

CHANDAN KHANNA via Getty Images
An Indian vendor carries freshly baked cakes in a cakeshop on Christmas Eve in New Delhi on December 24, 2014. Despite Christians forming a little over two percent of the billion plus population in India, with Hindus comprising the majority, Christmas is celebrated with fanfare and zeal throughout the country. AFP PHOTO/CHANDAN KHANNA (Photo credit should read Chandan Khanna/AFP/Getty Images)

Δεκαοχτώ χιλιάδες κέικ έκλεψαν άγνωστοι από χωματερή στην πόλη Κραγκούγεβατς, στην κεντρική Σερβία, λίγο πριν από την έλευση του νέου έτους, και τα προώθησαν στη "μαύρη αγορά".

Αμέσως, όπως ανέφεραν σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος της σερβικής πόλης Ράντομιρ Νίκολιτς και ο αρχηγός της αστυνομίας Γκόραν Ζίβκοβιτς, ειδοποιήθηκαν οι αστυνομικές αρχές, η εισαγγελία και οι αρμόδιες δημοτικές αρχές.

Η κλοπή σημειώθηκε στις 24 Δεκεμβρίου και, όπως φαίνεται σε στιγμιότυπα που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας της εταιρείας διαχείρισης απορριμμάτων Cistoca, τα κέικ, τα οποία πιστεύεται πως ήταν χαλασμένα, μεταφέρθηκαν από τη χωματερή με φορτηγά της δημόσιας επιχείρησης.

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Β92 του Βελιγραδίου, ο δήμαρχος του Κραγκούγεβατς επέρριψε ευθύνες σε κάποια "εγκληματική ομάδα" για την κλοπή των κέικ καθώς με την προώθησή τους σε "ύποπτα μέρη" και την πώλησή τους σε "ύποπτες τιμές" τέθηκε σε κίνδυνο η υγεία των πολιτών, όπως τόνισε.

Ο κ. Νίκολιτς ανέφερε, επίσης, πως έχει συσταθεί επιτροπή για τη διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ ο Εθνικός Οργανισμός Καταναλωτών της Σερβίας δημοσίευσε φωτογραφία των κλεμμένων προϊόντων, προειδοποιώντας τους πολίτες να μην τα αγοράζει, καθώς εξακολουθούν να πωλούνται στη "μαύρη αγορά".

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης που διέθετε τα συγκεκριμένα προϊόντα στην αγορά αποφάσισε να τα αποσύρει, όταν διαπίστωσε ότι οι μονάδες συντήρησης, όπου ήταν αποθηκευμένα τα προϊόντα, υπολειτουργούσαν. Ειδοποίησε τις υγειονομικές αρχές, οι οποίες και διέταξαν την απόσυρση των κέικ και την καταστροφή τους.

Sponsored Post