Μητσοτάκης: Ετοιμαζόμαστε και για τις επόμενες φάσεις του κορονοϊού

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται και για τις επόμενες φάσεις εξάπλωσης του ιού.
EUROKINISSI / ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Παραμένει σε εγρήγορση ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, όπως διαβεβαίωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη διευρυμένης σύσκεψης που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Έχουμε δείξει ότι ήμασταν έτοιμοι. Έχουμε σχέδιο. Προφανώς ετοιμαζόμαστε και για τις επόμενες φάσεις εξάπλωσης του ιού», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της σύσκεψης.

Δίνοντας συγχαρητήρια για την προετοιμασία που έχει γίνει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε στην εκτίμηση ότι η κυβέρνηση έχει αντιμετωπίσει την κρίση με τον μέγιστο δυνατό επαγγελματισμό και υπογράμμισε το πόσο σημαντικό είναι να ακολουθούν όλοι τις συμβουλές των ειδικών. Παράλληλα, έστειλε και ένα μήνυμα, που όπως είπε πρέπει να φτάσει σε κάθε σπίτι: «Να δείχνουμε ψυχραιμία και να γνωρίζουμε βέβαια -όπως έχετε πει πολλές φορές- ότι μπορεί μεν να είμαστε στην αρχή αλλά μιλάμε για μία ασθένεια η οποία δεν έχει ουσιαστικά διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά της γρίπης. Κατά συνέπεια δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με υπερβολικό πανικό».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό και επιστημονικός συνεργάτης του ΕΟΔΥ, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Δημοφιλή