«Sex expert» που είναι φυλακισμένη στην Ταϊλάνδη υπόσχεται αποκαλύψεις για τις σχέσεις Τραμπ-Ρωσίας αν αποφυλακιστεί

«Sex expert» που είναι φυλακισμένη στην Ταϊλάνδη υπόσχεται αποκαλύψεις για τις σχέσεις Τραμπ-Ρωσίας αν αποφυλακιστεί
Carlos Barria / Reuters

Μια αυτοαποκαλούμενη «ειδική στο σεξ», βίντεο της οποίας υπέδειξαν τις σχέσεις μεταξύ ενός εκ των πλουσιότερων ανδρών της Ρωσίας και του Κρεμλίνου, έχει φυλακιστεί στην Ταϊλάνδη και ζητά τη βοήθεια των ΗΠΑ για να αποφυλακιστεί, ισχυριζόμενη ότι έχει πληροφορίες σχετικά με τις σχέσεις της Ρωσίας με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

I appeal to all media, journalists who work using my materials to spread all the information and investigate this strange situation which shed the light on some topic that led to a worldwide political scandal.Russia has already reached  the Thai kingdom where police volunteers are afraid of this affair and afraide to be involved with it. And Thai immigration is dancing to the tune of Russia and in fact will simply kill us if Thailand gives us to Russia. We have no more money - we spent everything  on bail. If there is anybody who can help - please write to those contacts that we indicated.  ______________________________________________ Я призываю все СМИ, журналистов, которые работают используя мои материалы которые не по моей воле пролили свет который привёл к мировому политическому скандалу распространить всю информацию и расследовать это странное дело. Россия влезла уже в Тайское королевство в котором волонтеры в полиции боятся этого дела и связываться с ним. И тайская иммиграция идёт на поводу у России и по сути просто убьёт нас если выдаст России. Денег у нас больше нет - мы все потратили на залог. Если есть те, кто могут помочь - пишите пожалуйста по тем контактам, которые мы указывали

A post shared by Настя Рыбка (@nastya_rybka.ru) on

Η ιστορία της Αναστάζια Βασούκεβιτς (γνωστή επίσης με το ψευδώνυμο Νάστια Ρίμπκα) κάνει τον γύρο των αμερικανικών και μη ΜΜΕ, λόγω του ταυτόχρονα παράδοξου, «πιπεράτου» και σκανδαλώδους χαρακτήρα της. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Washington Post, η Βασούκεβιτς είναι μια συνοδός με καταγωγή από τη Λευκορωσία (σε δημοσίευμα της USA Today χαρακτηρίζεται κολ γκερλ) η οποία έγινε γνωστή όταν κατέγραψε σε βίντεο ταξίδι με γιωτ με τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Όλεγκ Ντεριπάσκα και τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της ρωσικής κυβέρνησης Σεργκέι Πριχόντκο. Η ίδια συνελήφθη στην Ταϊλάνδη το σαββατοκύριακο σε επιδρομή της αστυνομίας στο σεμινάριό της που είχε ως αντικείμενο την «εκπαίδευση στο σεξ». Αν και την Τρίτη ήταν ακόμα υπό κράτηση, ανέβασε στον λογαριασμό της στο Instagram βίντεο όπου ζητούσε τη βοήθεια Αμερικανών δημοσιογράφων και υπηρεσιών πληροφοριών.

Ο Ντεριπάσκα, με τον οποίο η Βασούκεβιτς υποστηρίζει πως είχε σχέση (για την ακρίβεια, στον λογαριασμό της στο Instagram δηλώνει, μεταξύ άλλων, «ερωμένη του Ντεριπάσκα») είχε κάποτε σχέσεις με τον Πολ Μάναφορτ, πρώην συνεργάτη του Τραμπ. Ωστόσο η Βασούκεβιτς δεν έχει δώσει στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι όντως έχει νέες πληροφορίες σχετικά με το ζήτημα της φερόμενης ρωσικής εμπλοκής στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Πάντως, στον λογαριασμό της έχει ανεβάσει φωτογραφίες και βίντεο από τις φυλακές όπου λέει πως βρίσκεται- και σε ένα από αυτά ισχυρίζεται πως είναι «η μόνη μάρτυρας και ο χαμένος κρίκος στη σύνδεση μεταξύ της Ρωσίας και των αμερικανικών εκλογών: Τη μακρά αλυσίδα των Ντεριπάσκα, Πριχόντκο, Μάναφορτ και Τραμπ».

«Με αντάλλαγμα τη βοήθεια των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών και την εγγύηση της ασφάλειάς μου, είναι έτοιμη να παρέχω τις απαραίτητες πληροφορίες στην Αμερική ή την Ευρώπη ή τη χώρα που μπορεί να με βγάλει από τις φυλακές της Ταϊλάνδης».

Αξίζει να σημειωθεί πως την Βασούκεβιτς έκανε γνωστή ο Αλεξέι Ναβάλνι, ηγετικό στέλεχος της ρωσικής αντιπολίτευσης, που έφερε στο φως της δημοσιότητας παλιά βίντεο από τον λογαριασμό της στο Instagram, και συγκεκριμένα από ένα ταξίδι με γιωτ το 2016, με τους Ντεριπάσκα και Πριχόντκο. Ο Ναβάλνι – ο οποίος βασίζει τους ισχυρισμούς του, μεταξύ άλλων, και σε ένα βιβλίο που η Βασούκεβιτς έχει εκδώσει, με τίτλο «Πώς θα αποπλανήσετε έναν δισεκατομμυριούχο»- λέει πως ο Ντεριπάσκα δωροδόκησε τον Πριχόντκο, ενώ υποστηρίζει πως οι δυο τους ίσως να αποτελούν σύνδεσμο ανάμεσα στο Κρεμλίνο και τις αμερικανικές εκλογές.

Σύμφωνα με την ταϊλανδέζικη εφημερίδα The Nation, η Βασούκεβιτς συνελήφθη μαζί με άλλα 9 άτομα από τη Ρωσία, που, σύμφωνα με την αστυνομία, δήλωναν επίσης «sex experts». Η ίδια στα βίντεό της λέει πως, αν δεν την σώσει κάποιος, σύντομα θα εκδοθεί στη Ρωσία, ενώ έχει καταφερθεί επανειλημμένα εναντίον του Ρώσου προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν.

Δημοφιλή