ΠΟΛΙΤΙΚΗ
29/03/2020 13:59 EEST

Συγχαρητήρια Τσίπρα στον Ζόραν Ζάεφ για την ένταξη στο ΝΑΤΟ

Υπογράμμισαν ότι οι εξελίξεις είναι πιο σημαντικές λόγω της πανδημίας.

Eurokinissi
.

Ο Αλέξης Τσιπρας και ο Ζόραν Ζαεφ συνομιλησαν τηλεφωνικά μετά την επικύρωση απο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, της απόφασης για έναρξη των ενταξιακώνδιαπραγματεύσεων και την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχάρη τονΖόραν Ζάεφ τονιζοντας οτι κανένας δεν θα πίστευε τους ίδιους, τον Νίκο Κοτζιά ή τον ΝικολάΝτιμιτρόφ, αν πριν 3 χρόνια είχαν πει ότι θα γίνονταν όλα αυτά. Ότι σε μια ΕΕ που βρίσκεται σε βαθεία κρίση, όπου ο εθνικισμός και η εθνικήπεριχαράκωσηκυριαρχούν, το μήνυμα της σταθερότητας, του αμοιβαίου σεβασμού και της ελπίδας, θα ερχόταν από τα Βαλκάνια και ειδικά από τις προοδευτικές δυνάμεις των δύοχωρών.

Υπογράμμισαν ότι οι εξελίξεις αυτές στην περιοχή, είναι ακόμα πιο σημαντικές τώρα που το μείζον ζήτημα είναι η συστράτευση όλων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο Ζ. Ζάεφ τόνισε από την πλευρά του τη σημασία που έχουν τα βήματα της χώρας του για τις διμερείς σχέσεις, την περιοχή και την Ευρώπη. Προσέθεσε ότι οι προοδευτικές δυνάμεις στις δύο χώρες έδωσαν το παράδειγμα για την Ευρώπη, ειδικά αυτές τις δύσκολες στιγμές.