Signature ανδρικά κουρέματα διασημοτήτων που θα μας εμπνεύσουν το καλοκαίρι

Μοντέρνα ανδρικά κουρέματα για κάθε τύπο άνδρα.
YakobchukOlena via Getty Images

Τα κουρεία και τα κομμωτήρια άνοιξαν. Το καλοκαίρι έχει επισήμως έρθει. Μήπως ήρθε η ώρα για μια αλλαγή στο λουκ μας;

Σίγουρα μετά από τους δύο μήνες κοινωνικής απομόνωσης όλοι θέλουμε να ανανεώσουμε το κούρεμα μας για το καλοκαίρι. Όπως γνωρίζουμε, το σωστό κούρεμα είναι αυτό που μπορεί να απογειώσει την εμφάνιση κάθε άντρα.

Διασημότητες και σταρ του Χόλιγουντ πάντοτε έδιναν το παράδειγμα με τα κουρέματα τους. Έτσι και φέτος μπορούν να μας εμπνεύσουν και να αποκτήσουμε ένα μοναδικό στυλ. Από ανομοιομορφίες στο μάκρος των μαλλιών μέχρι κουρέματα επηρεασμένα από τη δεκαετία του ’70 και του ’90, υπάρχουν επιλογές για όλους ανάλογα και με τα χαρακτηριστικά του προσώπου..

Συγκεντρώσαμε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά κουρέματα διασημοτήτων για να αντιγράψουμε στην επόμενη επίσκεψη μας στον κουρέα μας. Οι παρακάτω προτάσεις μπορεί να είναι αυτές που θα μας δώσουν την ανανέωση που ψάχνουμε.

Στρατιωτικό κούρεμα ή αλλιώς buzz cut

Το πιο δημοφιλές κούρεμα του καλοκαιριού είναι το στρατιωτικό κούρεμα - γνωστό και ως buzz cut. Το κούρεμα αυτό είναι διαχρονικό και τα τελευταία χρόνια έχει δεχθεί κάποιες παραλλαγές.

Σε κάθε περίπτωση είναι το πλέον κατάλληλο κούρεμα για το καλοκαίρι αφού είναι τόσο κοντό που είναι αδύνατο να ζεσταίνεται το κεφάλι μας. Δεν χρειάζεται να το φτιάχνουμε κάθε πρωί ούτε να πηγαίνουμε συχνά στο κομμωτήριο. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ξυρίσουμε το κεφάλι μας μόνοι μας. Μόνο ο κουρέας μας είναι σε θέση να ξυρίσει το κεφάλι μας με τρόπο που να κολακεύει το σχήμα του κεφαλιού μας και να μην το εκθέτει. Σημειώστε ότι το κούρεμα αυτό δεν συνιστάται σε άντρες με στρογγυλό πρόσωπο.

Crew cut - παραλλαγή του buzz cut

Το crew cut αποτελεί παραλλαγή του buzz cut και ταιριάζει στους άντρες με στρογγυλό πρόσωπο. Έτσι, όλοι μπορούμε να αποκτήσουμε το απόλυτο κούρεμα για το καλοκαίρι. Η μόνη διαφορά με το crew cut είναι ότι τα μαλλιά παραμένουν ξυρισμένα τα πλαϊνά και το πίσω μέρος του κεφαλιού ενώ στο πάνω μέρος είναι λιγάκι πιο μακρυά σε σχέση με του buzz cut. Η αλλαγή αυτή δίνει την ψευδαίσθηση ότι το πρόσωπο μας είναι πιο μακρύ και λεπτό. Ανάλογα με τον τύπο μαλλιού που έχουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λίγο κερί μαλλιών για να διατηρηθεί το σήμα του κουρέματος.

Το κούρεμα high & tight

Το πιο γνωστό ανδρικό κούρεμα είναι το κούρεμα high & tight. Οι περισσότεροι κουρευόμαστε χειμώνα καλοκαίρι με αυτόν τον τρόπο. Το κούρεμα αυτό είναι κατάλληλο για το καλοκαίρι αφού το μόνο που χρειάζεται είναι να τριμάρουμε λίγο τα πλαϊνά μαλλιά. Καλό θα ήταν να μην τα ξυρίσουμε για να μην φανεί δέρμα - μόνο αν θέλουμε να κάνουμε σκίαση. Στη κορυφή αφήνουμε τα μαλλιά να έχουν μήκος και πυκνότητα, ανάλογα και με το σχήμα του προσώπου. Ανάλογα με το μάκρος τους έχουμε και τις ανάλογες στιλιστικές επιλογές. Για το επιμελώς ατημέλητο λουκ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λίγο πηλό, για ένα πιο κλασσικό, slick λουκ μπορούμε να βάλουμε ζελέ ενώ με το κερί μπορούμε να φτιάξουμε τα μαλλιά μας όπως θέλουμε.

Για όσους έχουμε σγουρά μαλλιά μπορούμε, επίσης, να κάνουμε αυτό το στυλ κουρέματος. Όπως και στο κλασσικό high & tight τα πλαϊνά είναι ξυρισμένα με σκίαση και στη κορυφή τα μαλλιά είναι πιο μακρυά. Πρέπει να είμαστε σίγουροι, ωστόσο, ότι τα μαλλιά στη κορυφή είναι τόσο μακρυά ώστε να φαίνονται ωραίες οι μπούκλες ειδάλλως θα φουσκώνουν από την υγρασία. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ζελέ ή κρέμα για να προστατέψουμε τις μπούκλες όλο το καλοκαίρι.

Γαλλικό στυλ κουρέματος

Μπορούμε να θεωρήσουμε το γαλλικό στυλ κουρέματος ξαδερφάκι του high & tight. Η σκίαση στα πλαϊνά μέρη μοιάζει αρκετά ενώ στην κορυφή τα μαλλιά είναι πιο κοντά. Η φορά των μαλλιών σε αυτό το κούρεμα είναι προς το πρόσωπο με τις αφέλειες να είναι κομμένες στο ίδιο μήκος στο κούτελο. Θα πρέπει να ζητήσουμε από τον κουρέα μας να δώσει λίγο όγκο στα μαλλιά και να χρησιμοποιήσει ματ πηλό ή κάποιο ελαφρύ κερί για τα μαλλιά - για να μην φαίνονται σαν ένα αστραφτερό κράνος. Το κούρεμα αυτό έγινε ευρέως γνωστό από τον πρωταγωνιστή της δημοφιλούς σειράς «Peaky Blinders», Κίλιαν Μέρφι.

Μακριά μαλλιά - στυλ σέρφερ

Οι περισσότεροι ακόμα και αν δεν έχουμε κάνει ποτέ στη ζωή μας σερφ ζηλεύουμε τα μακριά μαλλιά των σέρφερς και πολλές φορές προσπαθούσαμε να μακρύνουμε τα μαλλιά μας. Το μυστικό πίσω από τα μακριά μαλλιά δεν είναι στο κούρεμα αλλά στη περιποίηση και στο χτένισμα. Στα μακριά μαλλιά μας μπορούμε να βάλουμε λίγο σπρέι με αλατόνερο όταν είναι νωπά για περισσότερο όγκο και σχήμα. Το αλάτι θα κάνει τα μαλλιά πιο σπαστά ενώ το νερό θα δώσει μια πιο φυσική μορφή καθώς θα στεγνώνουν.

Shag μαλλιά από τη δεκαετία του ’70

Το κούρεμα αυτό έγινε πολύ δημοφιλές αυτό το χρόνο. Έχει τις ρίζες του στη δεκαετία του ΄70. Στην ουσία είναι φιλαριστά μαλλιά μετρίου μήκους με αφέλειες ενώ στη σύγχρονη εκδοχή του παρουσιάζει πολλά επίπεδα τα οποία ξεκινούν από το ύψος των ζυγωματικών και σταδιακά κατεβαίνουν μέχρι τους ώμους. Σε αυτό το στυλ κουρέματος το κλειδί είναι το μάκρος των μαλλιών και η συντήρηση. Αν θέλουμε να αποκτήσουμε αυτό το κούρεμα καλό θα ήταν να μην κουρέψουμε τα μαλλιά μας για τουλάχιστον ένα μήνα. Χρειάζεται να έχουν μακρύνει τα μαλλιά μας πριν ξεκινήσουμε να τους δίνουμε τη shag όψη.

Κούρεμα flat top

Η επιστροφή στη μόδα της δεκαετίας του ΄90 φαίνεται και με την επανεμφάνιση του κουρέματος flat top. Από πάντα το κούρεμα αυτό ήταν μια καλή επιλογή για το καλοκαίρι αφού αφού και αυτό έχει σχεδόν ξυρισμένα τα πλαϊνά μέρη του κεφαλιού. Στη μοντέρνα εκδοχή του δεν χρειάζεται να είναι πολύ ψηλό. Μπορούμε να ξυρίσουμε τα πλαϊνά κάνοντας σκίαση καθώς ανεβαίνουμε προς την κορυφή του κεφαλιού. Όταν φτάσουμε στο σημείο καμπύλης του κεφαλιού θα πρέπει να σταματήσουμε το τριμάρισμα και να αφήσουμε τουλάχιστον ένα εκατοστό μάκρος στα μαλλιά της κορυφής ώστε να διατηρηθεί το ύψος τους και να μην φριζάρουν στις άκρες.

Κούρεμα pompadour - επίσημο στυλ

Το κούρεμα pompadour είναι ένα από τα κλασσικά ανδρικά κουρέματα. Ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές τη δεκαετία του ’50 και ήρθε ξανά στη μόδα τα τελευταία χρόνια. Το κούρεμα αυτό χρειάζεται συνεχή περιποίηση και πολύ κερί. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να το κάνουμε και το καλοκαίρι. Στην όψη του μοιάζει αρκετά με το κούρεμα high & tight με μόνη διαφορά το μάκρος των μαλλιών στη κορυφή. Χρειαζόμαστε μάκρος στα μαλλιά ώστε να μπορέσουμε να τα χτενίσουμε προς τα πίσω καλύπτοντας τα υπόλοιπα μαλλιά. Θα αποκτήσουμε, έτσι, το γνωστό μπροστινό φούσκωμα στα μαλλιά. Καθώς τα χτενίζουμε μπορούμε να βάλουμε λίγο πηλό, ενώ στο τέλος μπορούμε να προσθέσουμε λίγη λακ.

Κούρεμα undercut

Μια ακόμα παραλλαγή του high & tight είναι το κούρεμα undercut. Σε αυτό το κούρεμα ξυρίζουμε όλα τα πλαϊνά μέρη χωρίς να κάνουμε σκίαση, ενώ αφήνουμε τα μαλλιά στην κορυφή μακρυά. Θέλουμε να τονίζουμε αυτή τη διαφορά μεταξύ των πλαϊνών και της κορυφής. Τα πλαϊνά θα μας κρατούν δροσερούς τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού ενώ τα μακρυά μαλλιά στη κορυφή μας δίνουν την ευκαιρία για πολλές στιλιστικές επιλογές - από ένα επιμελώς ατημέλητο λουκ μέχρι ένα πιο slick λουκ.

*Με πληροφορίες από το περιοδικό Men’s Health