ΔΙΕΘΝΕΣ
12/12/2019 12:26 EET | Updated 12/12/2019 13:33 EET

«Siri, κάλεσε το 911» φώναξε άνδρας λίγο πριν πέσει στο παγωμένο ποτάμι - και σώθηκε

Είναι το τελευταίο πράγμα που φώναξε ένας άνδρας στην Άϊοβα λίγο πριν το αυτοκίνητό του πέσει με μεγάλη ταχύτητα στο παγωμένο ποτάμι.

«Siri, κάλεσε το 911»: Είναι το τελευταίο πράγμα που φώναξε ένας άνδρας στην Άϊοβα των ΗΠΑ λίγο πριν το αυτοκίνητό του πέσει με μεγάλη ταχύτητα στο παγωμένο ποτάμι.

Ο Γκάελ Σαλκέδο, 18 ετών, ήταν στο δρόμο για το κολέγιο στο οποίο φοιτούσε, όταν το αυτοκίνητο του χτύπησε ένα μεγάλο κομμάτι πάγου, σύμφωνα με την θυγατρικό μέσο ενημέρωσης του CNN, KIMT.

Ο Σαλκέδο έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, έστριψε το τιμόνι αριστερά και στη συνέχεια όλα ήταν θολά. Αυτό που κατάλαβε ήταν ότι το αυτοκίνητό του μόλις έπεσε στον ποταμό Winnebago.

«Δεν ήξερα που πήγαινα και μετά δεν είχα ιδέα τι έκανα. Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν ότι επρόκειτο να πεθάνω» δήλωσε στο KIMT.

Ο 18χρονος φοιτητής φοβήθηκε ότι το αυτοκίνητο θα βυθιστεί οπότε σε μια απελπισμένη προσπάθεια να σωθεί, κατέβασε τα παράθυρα. Ο πάγος και το νερό ήταν σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, αναφέρει το μέσο ενημέρωσης.

Μέσα στο πανικό του, ο Σαλκέδο δεν μπορούσε να βρει το κινητό του, οπότε έκανε το πρώτο πράγμα που του πέρασε από το μυαλό: Χρησιμοποίησε την Siri για να φωνάξει την αστυνομία (μια εφαρμογή που είναι εγκατεστημένη στα κινητά iphone και δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα μέσω της ψηφιακής φωνής).

Η πυροσβεστική έφτασε στο σημείο του ατυχήματος γρήγορα, αλλά η πίεση του νερού δεν επέτρεπε το άνοιγμα της πόρτας του οδηγού. Δεν υπήρχαν άλλες επιλογές - «ο Σαλκέδο έπρεπε να προσπαθήσει να βγει μόνος του», δήλωσε ο κ. Γκρεγκ Γουόρνερ από το πυροσβεστικό τμήμα του Μέισον Σίτι, στο KIMT.

«Τα χέρια μου ήταν παγωμένα και δεν ένιωθα τα πόδια μου. Πάλευα πολύ, αλλά το νερό ήταν τόσο δυνατό. Συνέχισα να σπρώχνω την πόρτα και είχα και την βοήθεια της πυροσβεστικής. Χρησιμοποίησα όλη μου τη δύναμη για να βγω από το νερό», δήλωσε.

Με τη βοήθεια του Γουόρνερ , ο 18χρονος σώθηκε και έλαβε τις πρώτες βοήθειες. 

πηγή: cnn