Σιγκαπούρη: Πήγε στο νοσοκομείο με πρόβλημα κατάποσης, βρήκαν στον λαιμό του ένα χταπόδι

Χρησιμοποίησαν λαβίδες για να πιάσουν το κεφάλι του και να το αφαιρέσουν από τον ασθενή.
susan.k. via Getty Images

Τι είναι χειρότερο από το βρεθεί ένας βάτραχος κολλημένος στο λαιμό σας; Η απάντηση είναι ένα ολόκληρο χταπόδι!

Έκπληκτοι έμειναν οι γιατροί νοσοκομείου στη Σιγκαπούρη όταν κλήθηκαν να εξετάσουν έναν ασθενή με ενοχλήσεις στον λαιμό του, οι οποίες τελικά οφείλονταν σε ένα… χταπόδι που είχε φρακάρει στον οισοφάγο του.

Ο ασθενής, το όνομα του οποίου δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, κατάλαβε για πρώτη φορά ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν έκανε εμετό μετά από ένα γεύμα που περιλάμβανε χταπόδι.

Επίσης, είχε πρόβλημα κατάποσης, γεγονός που τον ώθησε να επισκεφθεί το νοσοκομείο Tan Tock Seng, αναφέρει η New York Post.

Οι γιατροί τον υπέβαλαν σε αξονική τομογραφία, η οποία αποκάλυψε μια εξαιρετικά πυκνή μάζα στον οισοφάγο του άνδρα. Στη συνέχεια, μία γαστρεντερική εξέταση έδειξε ένα χταπόδι με πλοκάμια να έχει κολλήσει δύο εκατοστά από τα όρια οισοφάγου-στομάχου.

Μετά από τις πρώτες ανεπιτυχείς προσπάθειες να σπρώξουν ή να τραβήξουν προς τα έξω το χταπόδι, οι γιατροί οδήγησαν το ενδοσκόπιο πέρα από το χταπόδι, στο στομάχι.

Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν λαβίδες για να πιάσουν το κεφάλι του και να το αφαιρέσουν από τον ασθενή.

Ευτυχώς, ο ασθενής ανάρρωσε μετά την επέμβαση και πήρε εξιτήριο μετά από δύο ημέρες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι τροφικές αποφράξεις είναι από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο νοσοκομείο, όπως λένε οι γιατροί, οι οποίοι σημειώνουν ότι αντικείμενα περνούν αυθόρμητα στο 80% έως 90% των περιπτώσεων. Εν τω μεταξύ, ενδοσκοπική παρέμβαση είναι απαραίτητη στο 10% με 20% των περιπτώσεων, ενώ στο 1% αυτών απαιτείται χειρουργική επέμβαση.

«Η «τεχνική ώθησης» είναι η κύρια μέθοδος που συνιστάται με υψηλά ποσοστά επιτυχίας, ωστόσο η εφαρμογή υπερβολικής δύναμης μπορεί να προκαλέσει διάτρηση του οισοφάγου», δήλωσε η ιατρική ομάδα.

Περίπου έξι άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο λόγω κατανάλωση sannakji, το ζωντανό χταπόδι που αποτελεί λιχουδιά στη Νότια Κορέα. Ο κίνδυνος αυξάνεται όταν τα πλοκάμια κόβονται μακρύτερα ή το πλάσμα καταναλώνεται ολόκληρο.

Δημοφιλή