Αυστραλία: Φωτογράφος "συνέλαβε" δελφίνι να πετάει χταπόδι στον αέρα (Εικόνες)

Τα ρινοδέλφινα είναι γνωστό ότι πετούν τα χταπόδια στον αέρα για να τα μετατρέψουν σε κομμάτια μεγέθους μπουκίτσας πριν τα φάνε.
Ενας φωτογράφος από το Περθ, ο Καλούμ Κρεγκ απαθανάτισε αυτή την επική φωτογραφία ενός δελφινιού που πετάει ένα χταπόδι στον άερα στη Μαντούρα
Ενας φωτογράφος από το Περθ, ο Καλούμ Κρεγκ απαθανάτισε αυτή την επική φωτογραφία ενός δελφινιού που πετάει ένα χταπόδι στον άερα στη Μαντούρα
twitter/the west australian

Μπορεί εσχάτως να έχει ανοίξει η κουβέντα για το αν θα πρέπει ή όχι να τρώμε τα χταπόδια, ωστόσο αυτό ουδόλως απασχολεί την Ντίλαν, ένα θηλυκό δελφίνι, γνωστό για τα καμώματά του στη Μαντούρα της Αυστραλίας.

Τα ρινοδέλφινα είναι γνωστό ότι πετούν τα χταπόδια στον αέρα για να τα μετατρέψουν σε κομμάτια μεγέθους μπουκίτσας.

Αν και είναι ένα νοστιμότατο γεύμα για τα δελφίνια όπως η Ντίλαν, τα χταπόδια μπορούν να προκαλέσουν θανατηφόρο κίνδυνο πνιγμού λόγω των πλοκαμιών τους.

Οι ερευνητές έχουν στο παρελθόν καταγράψει σε φιλμ δελφίνια να τινάζουν χταπόδια και να τα πετούν στον αέρα ώστε να είναι έτοιμα προς κατανάλωση.

Τα δελφίνια πετούν το χταπόδι στον αέρα πολλές φορές για να διαμελίσουν τα πλοκάμια τους ώστε να εξασφαλίσουν βρώση τους με ασφάλεια.

Από την άλλη μεριά, τα χταπόδια οταν δέχονται επίθεση από δελφίνι, τα ρουφηχτά πλοκάμια τους, τα βοηθούν να αμυνθούν κολλώντας στο δέρμα του δελφινιού.

Πηγή: Perthnow.com.au

Δημοφιλή