ΠΟΛΙΤΙΚΗ
07/06/2018 20:10 EEST | Updated 07/06/2018 22:04 EEST

Σκοπιανό ΥΠΕΞ: Η ποιότητα της συμφωνίας είναι σημαντικότερη από την τήρηση προθεσμιών

NurPhoto via Getty Images

Μία καλή και βιώσιμη συμφωνία είναι πιο σημαντική από τις προθεσμίες, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, καθώς είναι σε εξέλιξη οι συνομιλίες για το ονοματολογικό.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Σε αυτή την ιδιαίτερα ευαίσθητη στιγμή στη διαδικασία της επίλυσης της διαφοράς για το ονοματολογικό μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας, το υπουργείο Εξωτερικών θεωρεί αναγκαίο το εγχώριο και το διεθνές κοινό να ενημερωθούν για τα εξής: Καλή θέληση έχει επιδειχθεί και σημαντικά αποτελέσματα έχουν επιτευχθεί κατά τη διάρκεια των συνομιλιών. Σε αυτό το σημείο, όπως και σε οποιαδήποτε διαδικασία τέτοιου είδους, είναι απαραίτητο οι ομάδες εργασίας να αποδώσουν αυτή την καλή θέληση σε κείμενο συμφωνίας, το οποίο θα αντικατοπτρίζει όπως πρέπει τις ουσιώδεις παραμέτρους, δεδομένης της πολιτικής κατανόησης που έχει επιτευχθεί μεταξύ των δύο πλευρών».

«Με αυτόν τον στόχο κατά νου, η ΠΓΔΜ εργάζεται σκληρά προκειμένου να επιτευχθεί αυτό το συντομότερο δυνατόν και πριν τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Σε αυτό το πλαίσιο, η ΠΓΔΜ υπογραμμίζει ότι ζητήματα τέτοιας σημασίας δεν επωφελούνται από βιαστικές κινήσεις. Η ποιότητα του κειμένου της συμφωνίας και η ανάγκη για επίτευξη μιας βιώσιμης λύσης διαρκείας, αποδεκτής και από τις δύο πλευράς, είναι πολύ πιο σημαντική από την τήρηση προθεσμιών για την οριστικοποίηση της διαδικασίας» καταλήγει η ανακοίνωση.

«Έχουμε μια καλή συμφωνία στο τραπέζι, η οποία, όπως είπε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, πρέπει να κλείσει πολύ σύντομα. Δυστυχώς κάποιοι επιμένουν να παίζουν παιχνίδια», δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κυβερνητικός αξιωματούχος, κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.