Σκωτία: Ιδιοκτήτης πιτσαρίας προσφέρει δωρεάν πίτσες σε όλους και έχει έναν καλό λόγο για αυτό

Αν βρεθείτε στο Εδιμβούργο περάστε για ένα γεια και μια δωρεάν πίτσα.
.
.
FilippoBacci via Getty Images

Ένας ιδιοκτήτης καταστήματος take away προσφέρεται να δώσει σε όλους στο Εδιμβούργο μια δωρεάν πίτσα τον επόμενο μήνα ως πράξη καλοσύνης. Ο Μαρκ Γουίκινσον, 55 ετών, ιδιοκτήτης της Pure Pizza στο Μορνινγκσάιντ, είπε ότι σχεδίαζε μια μεγάλη αλτρουιστική πράξη για να βοηθήσει τους ανθρώπους που παλεύουν με την κρίση λόγω της αύξησης του κόστους ζωής.

Είπε επίσης ότι θα δώσει περισσότερη δουλειά στο προσωπικό μερικής απασχόλησης που εργάζσται στο κατάστημα του.

«Είμαι πολύ χαρούμενος με το σχέδιό μου γιατί είναι επικερδές για όλους», είπε. Οι πελάτες επωφελούνται, οι προμηθευτές επωφελούνται και η ομάδα των σεφ μου επωφελείται καθώς τους δίνει περισσότερες ώρες εργασίας. Συνεχίζω να ακούω για το πώς το κόστος ζωής επηρεάζει τόσους πολλούς ανθρώπους και απλώς σκέφτηκα ότι οι φούρνοι μου λειτουργούν όλη την ημέρα ούτως ή άλλως, οπότε μπορεί επίσης να λειτουργούν στο φουλ, αν πρόκειται να βοηθήσει τους ανθρώπους. «Ο αλτρουισμός είναι κάτι που με ενδιαφέρει πραγματικά, οπότε ήθελα να το δοκιμάσω».


Υπολογίστηκε ότι το κόστος αυτής της πρωτοβουλίας θα ανέλθει στις 12.000 λίρες. Ο κ. Γουίκινσον, ο οποίος άνοιξε την επιχείρηση στην αρχή του lockdown τον Μάρτιο του 2020, λέει ότι οι φούρνοι του έχουν τη δυνατότητα να φτιάχνουν 18 πίτσες κάθε έξι λεπτά. Οι δωρεάν πίτσες θα δοθούν σε άτομα που θα επισκεφτούν το κατάστημά του στο Μορνινγκσάιντ Ντράιβ τον Ιανουάριο, αλλά όχι μεταξύ 17:30 και 20:30.

Ελπίζει ότι όποιος δεχθεί την προσφορά του θα κάνει με τη σειρά του μια άλλη πράξη καλοσύνης με τον δικό του τρόπο. Θα χρειαστεί μόνο να δώσουν έναν έγκυρο αριθμό κινητού τηλεφώνου.

«Ελπίζω η ιδέα μου να μην ξεφύγει από τον έλεγχο, αλλά δεν πρόκειται να αρχίσω να ζητάω απόδειξη διεύθυνσης, δεν θα χρειαστεί να φέρουν φορολογικά στοιχεία του δήμου με τη διεύθυνσή τους», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από bbc.com

Δημοφιλή