ΔΙΕΘΝΕΣ
25/12/2019 15:51 EET

Σκότωσε την έγκυο αδερφή του και «έστησε» την αυτοκτονία της επειδή την θεωρούσε «μαύρο πρόβατο»

Nτρεπόταν που «σπίλωσε» το όνομα της οικογένειάς τους.

Ο 19χρονος Εντουάρντο Αρεβάλο συνελήφθη για τον θάνατο της 23χρονης αδερφής του, Βιριντιάνα, λίγες ημέρες αφού η αστυνομία ανακάλυψε το πτώμα της σε ένα σοκάκι, στα προάστια του Ντάλας. Ένα σημείωμα από την ίδια είχε μπερδέψει αρχικά τους αστυνομικούς. 

Οι αρχές αναζητούσαν την 23χρονη από την ημέρα που αναφέρθηκε η εξαφάνισή της στις 17 Δεκεμβρίου και μόλις βρέθηκε νεκρή, κατάφεραν να εστιάσουν στον αδερφό της, χρησιμοποιώντας ένα βίντεο από κοντινές στο σημείο κάμερες ασφαλείας. Οι συγγενείς πίστευαν αρχικά πως η Βιριντιάνα σκόπευε να αυτοκτονήσει, καθώς βρήκαν ένα σημείωμα μετά την εξαφάνισή της, όπου υπονοούσε πως θέλει να βάλει τέλος στη ζωή της. 

Ωστόσο οι αστυνομικοί είπαν πως λίγο αργότερα ο αδερφός της ομολόγησε πως εκείνος είχε γράψει το σημείωμα, καθώς φέρεται να σχεδίαζε ο θάνατός της να φανεί σαν αυτοκτονία. Επίσης τους είπε πως ντρεπόταν για την αδερφή του, που ήταν οκτώ μηνών έγκυος, και πως δεν θεωρούσε ότι θα είναι καλή μητέρα για το παιδί της. «Θα ήταν καλύτερα αν ήταν νεκρή», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς. 

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα δυο αδέρφια είχαν έναν έντονο καβγά στις 16 Δεκεμβρίου, ο οποίος και οδήγησε τον 19χρονο να την στραγγαλίσει λίγο αργότερα ενώ εκείνη καθόταν στον καναπέ του σπιτιού τους. Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο βάρβαρη. 

Αφού τη σκότωσε, τοποθέτησε το πτώμα στο αυτοκίνητό του και το άφησε σε ένα απομακρυσμένο στενό δρομάκι για να μην τη βρουν. 

Παρά την ομολογία του, ο αδερφός του, Ντιέγκο, θεωρεί πως ο 19χρονο είναι αθώος. «Δεν βγάζει νόημα να έχει κάνει κάτι τέτοιο ο αδερφός μου. Είτε τον παγίδευσαν είτε κάτι άλλο συνέβη», ανέφερε ο ίδιος. 

 

Πηγή: Associated Press