Σκρέκας: Στόχος μας η ενδυνάμωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για να μην υπάρχει διαχωρισμός

Έχει βελτιωθεί το επιχειρηματικό περιβάλλον και «κάθε χρόνο ιδρύονται νέες επιχειρήσεις που θα γίνουν οι μελλοντικοί εθνικοί πρωταθλητές».
..
..
Eurokinissi

«Θέλουμε μία ισχυρή Ευρώπη, ισχυρότερη Ελλάδα και μία Ευρώπη πιο κοντά στους ευρωπαίους πολίτες» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας στο 2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τη Μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι «δεν διαχωρίζονται οι επιχειρήσεις σε μεγάλες και μικρές και ότι η στόχευση της κυβέρνησης είναι να μπορέσουν και οι μικρές να ενδυναμωθούν και να μεγαλώσουν ή να έχουν τα εφόδια για να συνεργαστούν με μεγαλύτερες».

Σημείωσε ακόμη ότι, με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, έχει βελτιωθεί το επιχειρηματικό περιβάλλον και «κάθε χρόνο ιδρύονται νέες επιχειρήσεις που θα γίνουν οι μελλοντικοί εθνικοί πρωταθλητές».

Ενδεικτικά ανέφερε, ότι έχουν ιδρυθεί 150.000 νέες επιχειρήσεις, από το 2019 μέχρι σήμερα, ενώ το 2020, τη δύσκολη χρονιά του κορονοϊού, ιδρύθηκαν 22.000 επιχειρήσεις.

Αντίθετα, το 2016 με χαμηλές τιμές καυσίμων και με συνολικά, καλύτερες συνθήκες σε σχέση με τα προβλήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει αργότερα η επιχειρηματικότητα ( πολέμους, κρίσεις κ.α.) έκλεισαν 3.500 επιχειρήσεις.

Ο υπουργός σημείωσε ότι «το θέμα δεν είναι οι προθέσεις αλλά οι πράξεις» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει λάβει σειρά πρωτοβουλιών και υλοποιεί δράσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας κάτι που επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία.

«Ωστόσο, δεν έχουμε φτάσει εκεί που πρέπει, παρά το γεγονός ότι η ανάπτυξη στην Ελλάδα είναι υψηλότερη της Ευρώπης» πρόσθεσε ο ίδιος για να επισημάνει ότι η κυβέρνηση μένει προσηλωμένη στο στόχο για διατηρήσιμους ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης με επέκταση της παραγωγικής βιομηχανίας της χώρας.

Αναφέρθηκε στην σημασία της ενωμένης Ευρώπης και τόνισε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προτείνει αρκετές φορές μέτρα για τις προκλήσεις του γεωπολιτικού περιβάλλοντος και την μείωση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας και για το βηματισμό της στην τεχνολογία όπως το πλαφόν στο φυσικό αέριο, το ψηφιακό πιστοποιητικό, οι αθέμιτες εμπορικές πρακτικές πολυεθνικών εταιρειών και η νέα προταση για αντιαεροπορική ομπρέλα στην Ευρώπη.

Κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου είναι ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ τον οποίο ο κ Σκρέκας ευχαρίστησε για τη συμβολή του, στα χρόνια της κρίσης, ώστε να μείνει η Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρώπης

Δημοφιλή