Πώς αλλάζει η ζωή με μια υποτροφία στα Εκπαιδευτήρια Δούκα από το Stelios Philanthropic Foundation
Υπότροφοι του Stelios Philanthopic Foundation μαζί με τον Sir Στέλιο Χατζηιωάννου σε μία από τις φιλανθρωπικές δράσεις του ιδρύματος
Stelios Philanthropic Foundation
Υπότροφοι του Stelios Philanthopic Foundation μαζί με τον Sir Στέλιο Χατζηιωάννου σε μία από τις φιλανθρωπικές δράσεις του ιδρύματος

Η κατάκτηση μιας υποτροφίας είναι σημαντικό βήμα προς την επιτυχία.

Το Stelios Philanthropic Foundation του Αποφοίτου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα Sir Στέλιου Χατζηιωάννου, προσφέρει για τέταρτη χρονιά, τρεις πλήρεις υποτροφίες σε μαθητές που ολοκληρώνουν φέτος τη Γ’ Γυμνασίου και ενδιαφέρονται για το πρόγραμμα International Baccalaureate (ΙΒ).

Οι υπότροφοι στην Α’ Λυκείου, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το προπαρασκευαστικό τμήμα PRE-IB των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, που προετοιμάζει τους μαθητές για μια εγγυημένη πορεία στο ΙΒ και σίγουρη επιτυχία στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Οι φετινοί τρεις μαθητές του Pre-IB των Εκπαιδευτηρίων Δούκα που έλαβαν την υποτροφία από το Stelios Philanthropic Foundation, μας αποκαλύπτουν τις εμπειρίες τους από τη φοίτησή τους στο PRE-IB, τα όνειρά τους αλλά και τον μοναδικό δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον που άνοιξε μπροστά τους μετά την κατάκτηση της υποτροφίας του Sir Στέλιου Χατζηιωάννου.

Η Ράνια επέλεξε το PRE-IB των Εκπαιδευτηρίων Δούκα «λόγω της πολυετούς εμπειρίας τους στον συγκεκριμένο τομέα. Είναι πολύ σημαντικό ένας μαθητής να πλαισιώνεται από άτομα που επιδεικνύουν ενδιαφέρον και διαθέτουν εμπειρία ώστε να του προσφέρουν την ανάλογη βοήθεια». Θα πρότεινε σε κάποιο φίλο της να κάνει αίτηση για το πρόγραμμα υποτροφιών του Sir Στέλιου Χατζηιωάννου «προκειμένου να πετύχει τον στόχο του. Το IB απαιτεί αφοσίωση. Συνεπώς, θα πρέπει να είναι διατεθειμένος να καταβάλει την μέγιστη προσπάθεια»

Η Μαργαρίτα πιστεύει ότι η πρώτη χρονιά στο PRE-IB των Εκπαιδευτηρίων Δούκα «ήταν μία από τις καλύτερες και πιο διασκεδαστικές σχολικές χρονιές μου! Η πίεση είναι αρκετή, αλλά τα πλεονεκτήματα του προγράμματος την κάνουν να φαίνεται ασήμαντη!» Προσθέτει μάλιστα ότι «οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες που σου προσφέρονται από αυτό το 3-ετές πρόγραμμα, είναι νομίζω καθοριστικές για το μέλλον του καθενός».

Η Παρασκευή θεωρεί ότι «η υποτροφία από το Stelios Philanthropic Foundation θα καθορίσει τη σχολική μου ζωή καθώς θα μπορέσω να ακολουθήσω το εκπαιδευτικό σύστημα του ΙΒ. Έπειτα θα με βοηθήσει να συνεχίσω τις σπουδές μου στο εξωτερικό και να γίνω ένας πολίτης του κόσμου».

Οι περσινοί τρεις υπότροφοι του Stelios Philanthropic Foundation, αφού ολοκλήρωσαν τη φοίτησή τους στο PRE-IB, σήμερα φοιτούν στο πρώτο έτος του ΙΒ και δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη συνέχιση της πορείας τους.

Ο Δημήτρης φοιτά σε ένα σχολικό περιβάλλον «στο οποίο μπορώ να ξεδιπλώσω τις ικανότητές μου, με άρτια καταρτισμένους καθηγητές οι οποίοι βρίσκονται πάντα δίπλα μου με πολλές εξωδιδακτικές επιλογές για τη διεύρυνση των πνευματικών μου οριζόντων. Έτσι νιώθω πλέον ότι τα Εκπαιδευτήρια Δούκα είναι το δικό μου σχολείο!» Θεωρεί ότι απέκτησε πολυεπίπεδες γνώσεις στο πλαίσιο ενός διαφορετικού εκπαιδευτικού συστήματος με απώτερη επιδίωξη να σπουδάσει σε ένα καλό πανεπιστήμιο του εξωτερικού.

Η Κατερίνα δηλώνει ότι «αυτή η υποτροφία αποτελεί μέσο εκπλήρωσης των ονείρων μου. Από μικρό παιδί έψαχνα το κάτι παραπάνω από αυτό που μάθαινα στο σχολείο και γενικότερα, κάτι το διαφορετικό. Μου άρεσε να αναζητώ διαρκώς, να μαθαίνω νέα πράγματα. Μερικές φορές όμως δεν ήταν πάντα εφικτό αυτό. Διαμέσου αυτής της υποτροφίας, μου δίνεται η ευκαιρία να δοκιμάσω νέες δραστηριότητες και να έρθω σε επαφή με εκπληκτικούς ανθρώπους που έχουν να μου προσφέρουν πολλές γνώσεις και εφόδια για τη ζωή. Επομένως, αυτή η υποτροφία αποτελεί ίσως το ιδανικότερο δώρο για την επίτευξη των στόχων μου αλλά και για την ολοκλήρωση μου ως άνθρωπος».

Η Δανάη θεωρεί ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια ήταν «τα καλύτερα της μαθητικής μου ζωής. Βρέθηκα σε ένα διαφορετικό σχολικό περιβάλλον, το οποίο μου προσέφερε εφόδια για να γίνω καλύτερη σε όλους τους τομείς. Η υποτροφία από το Stelios Philanthropic Foundation σε ένα από τα καλύτερα σχολεία της χώρας αποτελεί για μένα μοναδικό εφόδιο για την φοίτησή μου στα πιο καταξιωμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Είμαι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσω στο έπακρο την ευκαιρία που μου δίνεται, ώστε να πετύχω στον επιστημονικό και επαγγελματικό μου τομέα.».

Η Ηλέκτρα, η Μάρθα και ο Γιώργος με τον Sir Στέλιο Χατζηιωάννου και την Ελένη Ι. Δούκα
Stelios Philanthropic Foundation
Η Ηλέκτρα, η Μάρθα και ο Γιώργος με τον Sir Στέλιο Χατζηιωάννου και την Ελένη Ι. Δούκα

Οι τρεις υπότροφοι που «άνοιξαν» το πρόγραμμα υποτροφιών το 2015 ολοκληρώνουν φέτος το δεύτερο έτος του ΙΒ και σύντομα θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους στο εξωτερικό. Μετά από τρία χρόνια φοίτησης στα Εκπαιδευτήρια Δούκα, η πορεία τους επισφραγίζεται από άριστα αποτελέσματα.

Η Μάρθα, που έχει γίνει δεκτή από το UCL και το King’s College, αναφέρει ότι «ως ανήσυχο άτομο, πάντα ήθελα να εκπληρώσω τα εφηβικά μου όνειρα και τους στόχους μου μέσα από ένα πρόγραμμα σπουδών που θα μου επιτρέψει να είμαι «πολίτης του κόσμου». Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε μια μικρή πόλη και παρότι το σχολείο εκεί μου έδωσε αρκετά εφόδια, δεν ήταν αρκετό για μένα. Πάντα έψαχνα κάτι παραπάνω. Από μικρή κατάλαβα ότι η ανησυχία μου αυτή θα με οδηγήσει πέρα από τα «σύνορα» του περιβάλλοντος των παιδικών μου χρόνων. Με την υποστήριξη της οικογένειάς μου, αναζήτησα τον τρόπο που θα υλοποιήσω τα όνειρά μου και τότε ήταν που η υποτροφία «Stelios» …μου έκλεισε το μάτι!!». Για τα Εκπαιδευτήρια Δούκα είχε άμεση πληροφόρηση από άτομα του φιλικού της περιβάλλοντος. «Ήξερα ότι είναι ένα σχολείο υψηλών προδιαγραφών με πολλές επιτυχίες, τόσο σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας, όσο και του εξωτερικού, που ήταν και το όνειρό μου. Όταν είδα την προκήρυξη για την υποτροφία “Stelios”, ήταν ό,τι ακριβώς ζητούσα! Τότε είπα στον εαυτό μου: it’s now or never!!!»

Η Ηλέκτρα, που έχει γίνει δεκτή από University of Edinburg και το University of Bristol, πιστεύει πλέον, μετά από τρία χρόνια φοίτησης, ότι το ΙΒ «παρέχει πολύ πιο στοχευμένες σπουδές, προσαρμοσμένες ανάλογα με το αντικείμενο αλλά και ποικίλες εθελοντικές δράσεις. Θεωρώ ότι το Pre-IB λειτουργεί ως σκαλοπάτι που παρουσιάζει μια καλή εικόνα για το τι θα ακολουθήσει. Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησα τη φοίτησή μου στα Εκπαιδευτήρια Δούκα, οι καθηγητές ήταν εξαιρετικοί και ως εκπαιδευτικοί αλλά και ως άνθρωποι. Το κλίμα στην τάξη είναι φιλικό και για αυτό τον λόγο, άλλωστε, δεν υπήρξε πρόβλημα στην ένταξή μου».

Ο Γιώργος έχει γίνει δεκτός από το University of Warwick και το University of Bath. Επέλεξε τα Εκπαιδευτήρια Δούκα διότι «είναι ένα από τα καλύτερα σχολεία στην Ελλάδα και το IB πρόγραμμά τους έχει εξαιρετική φήμη. Επίσης, μέσω της υποτροφίας του Sir Στέλιου Χατζηιωάννου, μου δόθηκε αυτή η δυνατότητα, οπότε η επιλογή αυτή ήταν ουσιαστικά μονόδρομος. Η αλήθεια είναι πως όλα κύλησαν πολύ καλύτερα από ό,τι το περίμενα. Νιώθω απίστευτα τυχερός και ευχαριστώ από καρδιάς το Stelios Philantropic Foundation για αυτή την ευκαιρία. Αν κάποιος πιστεύει ότι έχει τις απαιτούμενες ικανότητες και τη θέληση για δουλειά, δεν πρέπει να διστάσει στιγμή. Μια υποτροφία του Sir Στέλιου Χατζηιωάννου θα του άλλαζε τη ζωή!»

Εάν είσαι μαθητής που φέτος τελειώνεις τη Γ΄ Γυμνασίου και ενδιαφέρεσαι να φοιτήσεις με υποτροφία στο International Baccalaureate των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, μπορείς να υποβάλεις την αίτησή σου μέχρι τις 9.5.2018.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.doukas.gr/ipotrofies

Γραφείο Υποτροφιών Εκπαιδευτηρίων Δούκα: κ. Παντελής Αλασώνας, 210-6186000 - εσωτ. 0637 - email: ipotrofies@doukas.gr