Στα 100 εκατ. ευρώ από 30 το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους

Έκτακτες επιδοτήσεις και για την ενίσχυση των επιχειρήσεων τουριστικών λεωφορείων.
LOUISA GOULIAMAKI via Getty Images

Την προσπάθεια τόνωσης του εσωτερικού τουρισμού, σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία, ενισχύει η απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει το ποσό της επιδότησης για το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους.

Μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ανέφερε ότι τα αρχικά 30 εκατ., γίνονται 100 εκατ.

Μάλιστα, επισήμανε ότι ήδη πάνω από 450.000 αιτήσεις έχουν κατατεθεί έως σήμερα, που αφορούν 750.000 δικαιούχους μαζί με τα προστατευόμενα μέλη.

Με αυτή τη κίνηση, η κυβέρνηση ελπίζει να τονώσει τον εσωτερικό τουρισμό σε αρκετές περιοχές της χώρας μας.

Παράλληλα, ο υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ, αυξήθηκε στα 37 εκατ. από 30 εκατ.

Επιπλέον, σε αυτά τα ποσά θα πρέπει να προστεθούν 10 έως 20 εκατ. ευρώ (φοροαπαλλαγές) μέσω της παροχής διατακτικών («voucher») σε εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα.

Ο Χάρης Θεοχάρης ανέφερε, επίσης, ότι «εκτείνουμε μια πολύ σημαντική ρύθμιση, προκειμένου να υποστηρίξουμε τις επιχειρήσεις οι οποίες διαθέτουν τουριστικά λεωφορεία. Πρόκειται για επιχειρήσεις οι οποίες έχουν πληγεί σοβαρά από την κρίση του COVID-19. Γι′ αυτό, το Υπουργείο Τουρισμού και η κυβέρνηση προσφέρουν μια ειδική επιδότηση, η οποία θα δοθεί στα ΚΤΕΛ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Πρόσφατα προχωρήσαμε σε σχετική νομοθετική βελτίωση, ώστε να σταθούμε εμπράκτως αρωγοί στους Οργανισμούς των τουριστικών λεωφορείων. Η ειδική επιδότηση αποσκοπεί στην ανακούφιση των επιχειρήσεων στο συγκεκριμένο τομέα του τουρισμού, οι οποίες έχουν υποστεί μείωση στον τζίρο και τα έσοδά τους, λόγω και του περιορισμού του ανώτατου ορίου πληρότητας επιβατών σε ποσοστό 65% των συνολικών θέσεων κάθε λεωφορείου. Βεβαίως, αυτό ήταν ένα μέτρο απολύτως επιβεβλημένο, το οποίο εφαρμόστηκε για υγειονομικούς λόγους».