Στα 80 ευρώ η επιδότηση στη βενζίνη για το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου

Συνολικά θα έχουν δοθεί 580 εκατ. ευρώ για επιδοτήσεις στα καύσιμα.
.
.
(Photo by Nicolas Koutsokostas/NurPhoto via Getty Images)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε στην έναρξη του υπουργικού συμβουλίου το Fuel Pass 2, τη νέα παρέμβαση της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στα καύσιμα και που αφορά περισσότερους από 3 εκατομμύρια οδηγούς.

Ειδικότερα:

-Η επιδότηση στη βενζίνη από τα 45 ευρώ ανεβαίνει στα 80 ευρώ για το επόμενο τρίμηνο

-Για τα δίκυκλα από τα 35 στα 60 ευρώ

-Για τους κατοίκους των νησιών από τα 55 ευρώ στα 100 ευρώ. Και για τα δίτροχα στα 70 ευρώ αντί των περίπου 40 ευρώ που ήταν στο προηγούμενο πρόγραμμα.

«Απομειώνουμε τις αυξήσεις στη βενζίνη κατά 44 λεπτά το λίτρο, για 180 λίτρα, τις αναγκαίες διαδρομές τριών μηνών», σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός δίνοντας το γενικό περίγραμμα της παρέμβασης, ενώ εξειδικεύσεις θα κάνει ο Χρήστος Σταϊκούρας στις 15:00.

Και στο diesel η έκπτωση θα είναι 12 λεπτά ανά λίτρο στην πηγή, δηλαδή στην αντλία, ώστε να συγκρατηθεί το κόστος μεταφοράς προϊόντων.

Το κόστος της νέας παρέμβασης φτάνει στα 375 εκατ. ευρώ και συνολικά μαζί με το Fuel Pass 1, στα 580 εκατ. ευρώ.

«Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι τα νέα μέτρα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν οριστικά, σε απόλυτο βαθμό, τις συνέπειες μιας παγκόσμιας αναταραχής. Μπορούν ωστόσο να τις αμβλύνουν, να βάλουν ένα σημαντικό ανάχωμα στην έντασή τους. Για να το πω διαφορετικά, συνεχίζουμε τη μάχη για τον δίδυμο στόχο μας: μέσα στην αβέβαιη διεθνή συγκυρία, η κυβέρνηση να ανακουφίζει την κοινωνία, να απελευθερώνει την οικονομία, αλλά να κινείται πάντα -και σας το τονίζω αυτό- μέσα στα όρια των δημοσιονομικών μας αντοχών», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός ενώ ανακοίνωσε επίσης και μία ξεχωριστή παρέμβαση για τους αγρότες, καθώς επισπεύδεται, για τις αρχές Αυγούστου, η επιστροφή σε αυτούς του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο το οποίο αγόρασαν το πρώτο εξάμηνο του 2022.