ΔΙΕΘΝΕΣ
28/06/2020 12:46 EEST

Στα δικαστήρια απειλούν να πάνε τον Ντόναλντ Τραμπ οι Rolling Stones

Θα μπορούσε να είναι η τελευταία φορά που ο Τραμπ χρησιμοποιεί τραγούδια των Τζάγκερ και Ρίτσαρντς στις καμπάνιες του», δήλωσε ο εκπρόσωπος του συγκροτήματος.

Greg Allen/Invision/AP

Οι Rolling Stones δεν αστειεύονται με τον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς του έχουν απαγορεύσει να ακούγονται τα τραγούδια τους στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις, με τον ίδιο να τους αγνοεί επιδεικτικά.

Ετσι λοιπόν το Σάββατο, 27 Ιουνίου, με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το νομικό επιτελείο του συγκροτήματος αλλά και από την εταιρεία που διαχειρίζεται τα δικαιώματα τους, την BMI, σε περίπτωση που ο αμερικανός πρόεδρος συνεχίζει να παίζει τραγούδια τους στις πολιτικές του συγκεντρώσεις, τότε η υπόθεση θα πάρει τη νομική οδό.

«Θα μπορούσε να είναι η τελευταία φορά που ο Τραμπ χρησιμοποιεί τραγούδια των Τζάγκερ και Ρίτσαρντς στις καμπάνιες του», δήλωσε ο εκπρόσωπος του συγκροτήματος.

«Η BMI έχει ενημερώσει την εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ εκ μέρους των Rolling Stones ότι η μη εξουσιοδοτημένη χρήση των τραγουδιών τους θα συνιστά παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος των Rolling Stones.

«Εάν ο Ντόναλντ Τραμπ αγνοήσει την απαγόρευση και επιμείνει, τότε θα κινηθούμε νομικά εναντίον για παραβίαση των πνευματικών δικαωμάτων και αναπαραγωγή μουσικής για την οποία δεν έχει άδεια».

Παρά τις προηγούμενες προειδοποιήσεις κατά τη διάρκεια της προεδρικής εκστρατείας του 2016 , ο Τραμπ συνέχιζε να πάιζει τραγούδια τους με τους Rolling Stones να ανεβάζουν στο Twitter ανακοίνωση με την οποία διαχώριζαν την θέση τους από τον τότε υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

«Οι Rolling Stones δεν υποστηρίζουν τον Donald Trump. Το τραγούδι “You Can’t Always Get What You Want” χρησιμοποιήθηκε χωρίς την άδεια του συγκροτήματος», κάτι που επαναλήφθηκε στην αποτυχημένη συγκεντρωση του Τραμπ, πριν από μία εβδομάδα στη Τάλσα της Οκλαχόμα.

Οι Rolling Stones δεν είναι το μοναδικό συγκρότημα που απαγορεύει στον Τραμπ την χρήση των τραγουδιών τους.

Στις αρχές του μήνα οι Village People εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία ζητούσαν από τον Τραμπ να μην παίζει τα τραγούδια, «Macho Man» και «Y.M.C.A.» σε καμμία από τις ομιλίες του κατά προεκλογική του καμπάνια.

 

Πηγή: Rolling Stone