ΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/10/2018 07:58 EEST | Updated 16/10/2018 20:48 EEST

Στα… κάγκελα οι αστυνομικοί για την επίθεση στο Α.Τ. Ομονοίας. Καλούν σε συγκέντρωση

Huffpost GR

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Τρίτη στις 12.00 πραγματοποιούν οι αστυνομικοί , μετά από κάλεσμα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, για την επίθεση κουκουλοφόρων στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας.

Σε ανάρτησή της στο λογαριασμό της στο Facebook  η Ένωση Αθηνών αναφέρει:  «Ακόμα μια δολοφονική επίθεση από τους “γνωστούς και χαϊδεμένους” εναντίον συναδέλφων μας. Αλήθεια ποιος αγωνιστικός λόγος υποκίνησε αυτήν την ενέργεια; Η Ένωσή μας έχει καταγγείλει από καιρό την αποδόμηση υπημερεσιών που μπορούν να αντιμετωπίσουν τέτοια φαινόμενα. Η Ηγεσία απαντά με τη σύσταση πεζών περιπολιών τη χρησιμότητα των οποίων έχουμε από καιρό καταγγείλει. Δυστυχώς όμως οι συνάδελφοι της ανωτέρω υπηρεσίας δέχθηκαν το μένος των μπαχαλάκηρων και αλήθεια περιμένουμε να μας πουν οι ιθύνοντες με ποιον εξοπλισμό περίμεναν να τους αντιμετωπίσουν. H Ένωση Αθηνών αύριο 16 Οκτωβρίου & ώρα 11:45 θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Α.Τ. Ομόνοιας όπου οι συνάδελφοί μας δέχθηκαν δολοφονική επίθεση. Ήταν η πρώτη “επιτυχημένη” μέρα της εμφανούς αστυνόμευσης, γ’ αυτό μάλλον σουλάτσαραν ανενόχλητοι όλοι αυτοί. Ήταν δίκαιο (οι πεζές) και έγινε πράξη».

 Φωτογραφία που δείχνει ότι οι δράστες της επίθεσης στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας έσπαγαν τα τζάμια αυτοκινήτων και έριχναν στο εσωτερικό τους εύφλεκτο υγρό, δημοσιεύει η HuffPost Greece.

Στις φλόγες τυλίχτηκαν τέσσερα υπηρεσιακά οχήματα, όπως και αυτοκίνητα πολιτών. Η ομάδα νεαρών είχε οργανώσει καλά την καταδρομική ενέργεια. Έφτασαν στο σημείο συντονισμένα, πέταξαν τις μολότοφ και εξαφανίστηκαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι συνολικά η επίθεση διήρκεσε μόλις τρία λεπτά.

Στο μεταξύ, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αριστείδης Ανδρικόπουλος, διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το περιστατικό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι διαπιστώθηκε πως αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο δεν αντιλήφθηκαν έγκαιρα την παρουσία των κουκουλοφόρων.