ΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/10/2018 07:55 EEST | Updated 16/10/2018 15:39 EEST

ΕΛ.ΑΣ.: Γιατί έγινε η καταδρομική επίθεση στο Α.Τ. Ομονοίας

sooc

Συντονισμένη και καλά οργανωμένη ήταν, σύμφωνα με την Αστυνομία, η επίθεση που σημειώθηκε τη Δεύτερα σε ομάδα περιπολιών της ΕΛ.ΑΣ. και στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας.

Μάλιστα, όπως λένε αστυνομικές πηγές, από τύχη δεν τραυματίστηκε κάποιος πιο σοβαρά. Η καταδρομική ενέργεια έγινε την πρώτη ημέρα εφαρμογής του νέου επιχειρησιακού σχεδίου ασφαλείας για το κέντρο της Αθήνας με την ονομασία «Περσέας».

Οι περίπου 50 κουκουλοφόροι εκτόξευσαν 50 βόμβες μολότοφ τραυματίζοντας 4 αστυνομικούς, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα.

Στις φλόγες τυλίχθηκαν τέσσερα υπηρεσιακά οχήματα, ένα βανάκι που χρησιμοποιείται για μεταγωγές κρατουμένων, όπως και πέντε σταθμευμένα οχήματα πολιτών. Στο σημείο της επίθεσης επικράτησε για αρκετή ώρα πανικός, η κυκλοφορία διεκόπη ενώ η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική από τους καπνούς των καμμένων αυτοκινήτων.

Eurokinissi
Huffpost GR

 

Λίγες ώρες πριν την καταδρομική ενέργεια είχε ανακοινωθεί από την υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγα Γεροβασίλη και την υφυπουργό κ. Κατερίνα Παπακώστα το νέο σχέδιο ασφαλείας για το κέντρο της Αθήνας με την ονομασία «Περσέας».

Το σχέδιο περιλαμβάνει ένα πλέγμα αστυνομικών περιπολιών με βασικούς άξονες τις εμφανείς πεζές περιπολίες όλο το 24ωρο, όπως και την αναβάθμιση των αστυνομικών υπηρεσιών στο κέντρο της Αθήνας. Στόχος μεταξύ άλλων ήταν να περιοριστούν οι επιθέσεις κουκουλοφόρων, γεγονός που ενδεχομένως πυροδότησε την καταδρομική επίθεση. Η πολιτική και φυσική ηγεσία της αστυνομίας είχε παρατηρήσει ότι υπήρχε πρόβλημα με την αντίδραση των αστυνομικών δυνάμεων μετά από αιφνίδιες επιθέσεις αναρχικών ομάδων. 

Το σχέδιο «Περσέας» θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας προκειμένου η ένστολη παρουσία να λειτουργήσει αποτρεπτικά.

Huffpost GR
Huffpost GR
Eurokinissi
Huffpost GR
Huffpost GR