ΔΙΕΘΝΕΣ
15/10/2018 23:35 EEST | Updated 16/10/2018 00:07 EEST

Al Jazeera: «Αποδεικτικά στοιχεία δολοφονίας» του Κασόγκι στο Προξενείο της Σαουδικής Αραβίας

ASSOCIATED PRESS

Οι Τούρκοι εισαγγελείς εντόπισαν «αποδεικτικά στοιχεία δολοφονίας» μέσα στο Προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.   
Οι τουρκικές αρχές λένε ότι οι εισαγγελείς έχουν βρει στοιχεία που ενισχύουν τις υποψίες ότι ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι σκοτώθηκε στο Σαουδάραβιτς προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, ανέφερε το Al Jazeera.

«Το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα μας λέει ότι έχουν βρει στοιχεία που υποστηρίζουν τις υποψίες τους, ότι ο Τζαμάλ Κασόγκι σκοτώθηκε στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου μετά από αρκετές ημέρες αδιέξοδου”, ανέφερε ο δημοσιογράφος Τζαμάρα Ελσάγιαλ του αραβικού δικτύου.

Anadolu Agency via Getty Images

Στο μεταξύ, το CNN αναφέρει ότι η Σαουδική Αραβία ετοιμάζεται να παραδεχτεί ότι ο Κάσογκι σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα μιας ανάκρισης που πήγε στραβά, επικαλούμενο δύο ανώνυμες πηγές.

Μια πηγή προειδοποίησε ότι μια έκθεση προετοιμάζεται επί του παρόντος ωστόσο θα μπορούσε να διορθωθεί στην πορεία, σύμφωνα με το CNN.

Μία δεύτερη πηγή δήλωσε ότι η έκθεση θα κατέληγε πιθανώς στο συμπέρασμα ότι η επιχείρηση διεξήχθη χωρίς έγκριση και ότι οι εμπλεκόμενοι θα θεωρηθούν υπεύθυνοι, ανέφερε το κανάλι.

ASSOCIATED PRESS
ASSOCIATED PRESS
Bloomberg via Getty Images
Anadolu Agency via Getty Images
Bloomberg via Getty Images