Στάση εργασίας ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕΔΗΝ, 24ωρη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ - Πού θα γίνουν συγκεντρώσεις

«Ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας», ανακοινώνει η ΑΔΕΔΥ.
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Στάση εργασίας ενάντια στον προϋπολογισμό πραγματοποιούν σήμερα η ΑΔΕΔΥ από τις 10:00 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου, ενώ στις 11:00 έχει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία, «ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας».

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ ανακοινώθηκαν κινητοποιήσεις αναφέροντας ότι η επιτροπή «στηρίζει την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που αποφάσισε το 49ο Συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ για σήμερα Πέμπτη, με κυρίαρχο αίτημα τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων». Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ καλεί τα μέλη της σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 11:00 το πρωί, έξω από τα γραφεία της, στην πλατεία Καραϊσκάκη (σταθμός Μετρό Μεταξουργείο) .

Σε ανακοίνωση γίνεται λόγος για «συνεχιζόμενη απαξίωση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και για την περιφρονητική αντιμετώπιση των εργαζομένων των Ο.Τ.Α. από την κυβέρνηση της ΝΔ και μερίδας αιρετών».

Παράλληλα, η ΠΟΕΔΗΝ θα πραγματοποιήσει σήμερα Πέμπτη στάση εργασίας από τις 10:00 ως τις 15:00 και προσυγκέντρωση στη Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 π.μ. ενάντια στον προϋπολογισμό. Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι «υπάρχει μαζικό κύμα αποχωρήσεων υγειονομικών από το ΕΣΥ, το ΕΚΑΒ, την ΠΡΟΝΟΙΑ εξαιτίας της ακρίβειας και των χαμηλότατων μισθών».

Τα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ

- Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας κι όχι αυξήσεις κοροϊδία

- Επαναφορά ΤΩΡΑ των δώρων

- Κατάργηση του παγώματος της διετίας 16-17

- Κατάργηση της εισφοράς 2% για την ανεργία

- Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

- Αύξηση του αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ

- Συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο Δημόσιο

- Μονιμοποίηση των συμβασιούχων – προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλο το Δημόσιο.

(Πηγή: ΕΡΤ)

Δημοφιλή