Στη ΓΑΔΑ ο Χρυσοχοΐδης – Μίλησε στους νέους διαμεσολαβητές διαδηλώσεων

Σκοπός της παρουσίας του στη ΓΑΔΑ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ήταν να μιλήσει στους 50 νεοεξερχόμενους αστυφύλακες που πρόσφατα τοποθετήθηκαν σε Αστυνομικά Τμήματα.
Eurokinissi

Το μέγαρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στη λεωφόρο Αλεξάνδρας επισκέφτηκε χθες Πέμπτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σκοπός της παρουσίας του στη ΓΑΔΑ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ήταν να μιλήσει στους 50 νεοεξερχόμενους αστυφύλακες που πρόσφατα τοποθετήθηκαν σε Αστυνομικά Τμήματα για να αναλάβουν «τη διαχείριση – διαπραγμάτευση – διαμεσολάβηση στις διαδηλώσεις που θα λαμβάνουν χώρα στην Αττική».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. σκέφτεται να δώσει «κίνητρα» στους 50 αστυνομικούς, προκειμένου να υπάρχει δέλεαρ για να μην υπάρξουν φαινόμενα… διαρροών (δηλαδή αστυνομικοί που θα ζητήσουν να φύγουν από την ομάδα). Και αυτό διότι το έργο των διαμεσολαβητών μόνο εύκολο δεν είναι.

Ακόμα δεν έχει αποφασιστεί ποια μπορεί να είναι αυτά τα «κίνητρα». Ωστόσο, σκέψεις έγιναν για χορήγηση κάποιου επιδόματος (παρόμοιο με αυτό που λαμβάνουν τα ΜΑΤ).

Επίσης, αναμένεται να δοθούν στους 50 αστυφύλακες – διαμεσολαβητές διαδηλώσεων- ειδικές στολές, ενώ διαμηνύθηκε από την ηγεσία στους αστυνομικούς ότι «δεν θα γίνουν ανεκτές τυχόν προσπάθειες να εγκαταλείψει κάποιος την ομάδα επειδή δεν του αρέσει η υπηρεσία». Σημειώνεται ότι δεν έχει διευκρινιστεί πως έγινε η επιλογή των 50 αστυνομικών, εάν υπήρξαν δηλαδή κριτήρια και ποια ήταν αυτά.

Η παρουσία, πάντως, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στη ΓΑΔΑ, επιβεβαιώνει τη σημασία που δίνει η πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στο εγχείρημα των διαμεσολαβητών στις διαδηλώσεις. Η παρουσία τους προβλέπεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις πορείες.

Δημοφιλή