Στην Αλεξάνδρεια ο Νίκος Αναστασιάδης

Στην Αλεξάνδρεια ο Νίκος Αναστασιάδης
Jack Taylor via Getty Images

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, αναχώρησε για την Αλεξάνδρεια, όπου μαζί με τους ομολόγους του της Αιγύπτου, Φατάχ αλ-Σίσι και της Ελλάδας, Προκόπη Παυλόπουλο, θα κηρύξουν την έναρξη του διακρατικού προγράμματος «Νόστος, η Επιστροφή».

Στο πρόγραμμα, που είναι ενταγμένο στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου - Ελλάδας - Αιγύπτου, σε θέματα διασποράς, μετέχουν ομάδες Κυπρίων και Ελλήνων με καταγωγή από την Αίγυπτο. Η επίσημη τελετή θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στους κήπους της θερινής κατοικίας του Αιγυπτίου Προέδρου, στην Αλεξάνδρεια. Οι κύριοι αλ-Σίσι και Αναστασιάδης θα απευθύνουν χαιρετισμό, ενώ θα ακολουθήσει διάλεξη από τον κ. Παυλόπουλο.

Αύριο, 1η Μαϊου, ο Κύπριος Πρόεδρος θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου με τον οποίο θα συζητήσουν τις εξελίξεις στο Κυπριακό, θέματα ενέργειας και ασφάλειας και περιφερειακά.

Επίσης, θα έχει συνάντηση με τον πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεόδωρο Β’, ο οποίος θα του απονείμει τον Μεγαλόσταυρο του Αγίου Μάρκου.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή