ΔΙΕΘΝΕΣ
13/02/2019 13:04 EET

Στην φυλακή η 20χρονη Μισέλ Κάρτερ που ώθησε τον φίλο της να αυτοκτονήσει μέσω μηνυμάτων

«Όλο λες ότι θα το κάνεις, αλλά ποτέ δεν το κάνεις. Θέλω να είμαι σίγουρη ότι απόψε θα το κάνεις στα αλήθεια»

notizie.it

Σε ποινή δυόμιση χρόνων καταδίκασε το δικαστήριο της Μασαχουσέτης την 20χρονη Μισέλ Κάρτερ, για ανθρωποκτονία εξ′ αμέλειας επειδή ενθάρρυνε τον 18χρονο φίλο της Κόνρατν Ρόι να αυτοκτονήσει τον Ιούλιο του 2014.

Το δικαστήριο της Μασαχουσέτης είχε καταδικάσει την Κάρτερ σε 15μηνη φυλάκιση τον Αύγουστο του 2017, η ποινή όμως δεν μπορούσε να επιβληθεί πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία εφέσεων από την πλευρά της κατηγορουμένης. 

Το δικαστήριο όμως απέρριψε τελικά την έφεση αφού η Κάρτερ είχε ανταλλάξει δεκάδες μηνύματα με τον Ρόι την ημέρα της αυτοκτονίας. Βρισκόταν στο τηλέφωνο μαζί του την ώρα που πνιγόταν από την εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα και δεν ενημέρωσε τους γονείς του μετά τον θάνατό του.

Yahoo Vida y Estilo

Το ανώτατο δικαστήριο υποστήριξε πως η Κάρτερ βοήθησε στο σχέδιο της αυτοκτονίας υποδεικνύοντας που και πως ενώ τον κατηγορούσε και τον μάλωνε για την αβεβαιότητά του.

«Όλο λες ότι θα το κάνεις, αλλά ποτέ δεν το κάνεις. Θέλω να είμαι σίγουρη ότι απόψε θα το κάνεις στα αλήθεια...δεν μπορείς να το αναβάλλεις. Όλο αυτό κάνεις...πάντα βρίσκεις δικαιολογίες».

Την Κυριακή στις 13 Ιουλίου, ο Κόνραντ Ρόι, μετά τα μηνύματα που αντάλλαξε με την Κάρτερ, οδήγησε το φορτηγό του μέχρι το κλειστό πάρκινγκ στο ΦερΧέβεν στην Μασσαχουσέτη και πέθανε από τις αναθυμιάσεις μονοξειδίου του άνθρακα.

Associated Press

Ο Ρόι γνώρισε την Μισέλ Κάρτερ το 2012 στην Φλόριντα ενώ και οι δύο επισκέπτονταν συγγενείς. Μετά την αρχική συνάντηση, βρέθηκαν ξανά πρόσωπο με πρόσωπο μόνο 2-3 φορές κατά την διάρκεια 3 χρονών παρόλο που ζούσαν σε πολύ μικρή απόσταση ο ένας από τον άλλον. Αντιθέτως, κρατούσαν επαφή ανταλλάσσοντας συνεχώς μηνύματα και emails.

«Η οικογένεια του Ρόι είναι ευχαριστημένη που επιτέλους έκλεισε αυτή η υπόθεση», δήλωσε ο δικηγόρος τους Έρικ Γκόλντμαν.

Οι γονείς του έχουν ασκήσει αστική αξίωση για αποζημίωση και ελπίζουν να δημιουργήσουν ένα ταμείο στο όνομα του γιου τους για να εκπαιδεύσει τους ανθρώπους για την πρόληψη των αυτοκτονιών.

(Με πληροφορίες από CNN)