Στην Ιθάκη εντός της ημέρας ο Αλέξης Τσίπρας

Στην Ιθάκη εντός της ημέρας ο Αλέξης Τσίπρας
Eurokinissi

Ο Αλέξης Τσίπρας, θα μιλήσει στην Ιθάκη σήμερα Τρίτη, επιβεβαίωσε ο δήμαρχος του νησιού, επικαλούμενος ενημέρωση από το γραφείο του πρωθυπουργού και ανακοινώθηκε αργότερα από τη γενική γραμματεία του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ithacanews.gr, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με το δήμαρχο Διονύση Στανίτσα στο δημαρχείο, θα περιοδεύσει στη πόλη, μετά θα συναντηθεί με φίλους και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το μεσημέρι θα παρακαθίσει σε γεύμα στο ξενοδοχείο ΜΕΝΤΩΡ, το οποίο θα του παραθέσει ο Δήμαρχος Ιθάκης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο χώρος του διαγγέλματος δεν έχει ακόμη καθοριστεί, πάντως μέσα στις επιλογές είναι η νησίδα Λαζαρέτο και η περιοχή του Κάστρου, ώστε και στις δύο περιπτώσεις να υπάρχει ως φόντο το λιμάνι της Ιθάκης.

Στο Μαξίμου φέρονται να κατέληξαν στην επιλογή της Ιθάκης έχοντας απορρίψει από νωρίς το Καστελόριζο και (από την περασμένη εβδομάδα) την Αττική, ενώ είχε «πέσει» η ιδέα για ομιλία σε λαϊκή γειτονιά του λεκανοπεδίου ή στο Σούνιο.

Αυτό που θέλει να επισημάνει η κυβέρνηση είναι ότι η χώρα βγήκε από τα μνημόνια χάρη και στην στοχοπροσήλωση των τελευταίων τριών ετών, αλλά και επειδή «δεν φοβήθηκε να αναμετρηθεί με τις πολιτικές και τις αντιλήψεις που την οδήγησαν στα μνημόνια». Το δεύτερο στοιχείο που θέλει να υπογραμμίσει ο πρωθυπουργός σχετίζεται με το στίγμα, τις αρχές και τους στόχοι των πολιτικών που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση μετά την έξοδο από τα μνημόνια.

Το επόμενο βήμα του Αλέξη Τσίπρα είναι η ανασυγκρότηση της κυβέρνησης, με στόχο να εμπεδωθεί η διεύρυνση της πολιτικής επιρροής της. Επίσης, παράλληλα με τον κυβερνητικό ανασχηματισμό θα υπάρξει και ανασχηματισμός στο κόμμα, καθώς είναι ειλημμένη απόφαση η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εκλογών του 2019.