Στην τελική φάση δοκιμών το Kia EV9

Το νέο ηλεκτρικό SUV θα λανσαριστεί στην παγκόσμια αγορά το 2023.
ΚΙΑ

Το βλέπετε καμουφλαρισμένο, διότι με αυτή την αμφίεση κάνουν δοκιμές τα νέα μοντέλα, πριν μπουν στο εργοστάσιο παραγωγής, προκειμένου τα μάτια του ανταγωνισμού να μην αντιγράψουν χαρακτηριστικά.

Η Kia έχοντας λανσάρει το αμιγώς ηλεκτρικό EV6, που έχει ανακηρυχθεί –μεταξύ άλλων- και «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022» στην Ευρώπη, εντατικοποιεί τις δοκιμές του νέου της ηλεκτρικού SUV, που θα λανσάρει στην παγκόσμια αγορά το 2023.

Σύμφωνα με την κορεατική μάρκα, το Kia EV9 θα αποτελέσει το κορυφαίο μοντέλο της μάρκας και θα φέρει επανάσταση στη μεγάλη κατηγορία των ηλεκτρικών SUV, επιταχύνοντας παράλληλα τον μετασχηματισμό της Kia και επιβεβαιώνοντας την ηγετική της θέση στη βιώσιμη ηλεκτροκίνηση.

ΚΙΑ

Αναπτύχθηκε στο παγκόσμιο κέντρο R&D στο Namyang της Κορέας σε μια περίοδο 44 μηνών για να θέσει νέα πρότυπα στη σχεδίαση, τις επιδόσεις, την αυτονομία, τη δυναμική οδήγηση, την τεχνολογία και την άνεση.

Κατά τη διάρκεια αυτής της τελικής φάσης δοκιμών, το EV9 υποβάλλεται ακατάπαυστα σε ένα εξαντλητικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει οδήγηση σε έναν λόφο αναρρίχησης 4WD και σε μια πίστα ανώμαλου εδάφους, καθώς επίσης και σε μια δοκιμή οδήγησης σε βαθιά νερά, για να διασφαλιστεί η μέγιστη αξιοπιστία ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Οι δοκιμές του μοντέλου σε μεγάλες ταχύτητες και σε πίστες χαμηλής τριβής, προσδιορίζουν την οδική συμπεριφορά και ελέγχουν την απόδοση και την αντοχή του στις πιο αυστηρές συνθήκες.

Επίσης, το Kia EV9 αναπτύχθηκε στην προηγμένη Electric Global Modular Platform (E-GMP) της εταιρείας και θα εγκαινιάσει μια νέα εποχή στην εξέλιξη, στην υψηλή τεχνολογία και τη βιώσιμη κινητικότητα.

ΚΙΑ