Στενή σύμβουλος του Τραμπ δηλώνει θύμα σεξουαλικής επίθεσης αλλά στηρίζει τον Κάβανο

Στενή σύμβουλος του Τραμπ δηλώνει θύμα σεξουαλικής επίθεσης αλλά στηρίζει τον Κάβανο
Leah Millis / Reuters

Η Κελιάν Κόνγουεϊ, εκ των στενότερων συμβούλων του Ντόναλντ Τραμπ, αποκάλυψε ότι υπήρξε και η ίδια θύμα σεξουαλικής επίθεσης, κατά τη διάρκεια μάλιστα μιας συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN για να υπερασπιστεί τον Μπρετ Κάβανο, τον υποψήφιο του Αμερικανού προέδρου για το Ανώτατο Δικαστήριο, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση.

Σημειώνεται πως ο Κάβανο κατηγορείται από την καθηγήτρια ψυχολογίας, Κριστίν Μπλέιζι Φορντ πως αποπειράθηκε να τη βιάσει όταν ήταν φοιτητές.

Η Κόνγουεϊ, ερωτηθείσα από τον δημοσιογράφο Τζέικ Τάπερ, η Κόνγουεϊ υποστήριξε ότι δεν πρέπει να πολιτικοποιούνται οι υποθέσεις σεξουαλικής επίθεσης.

«Νιώθω μεγάλη συμπόνια για τα θύματα σεξουαλικών επιθέσεων, σεξουαλικής παρενόχλησης και βιασμού» εξήγησε η ίδια, προτού προσθέσει, έπειτα από λίγα δευτερόλεπτα σιωπής: «Είμαι θύμα σεξουαλικής επίθεσης».

«Δεν αναμένω από τον δικαστή Κάβανο (…) ή οποιονδήποτε άλλον να θεωρηθεί υπεύθυνος για αυτό. Πρέπει να είσαι ο ίδιος υπεύθυνος για τη συμπεριφορά σου» συνέχισε η ίδια.

Έχοντας μείνει άναυδος από την αποκάλυψη, ο δημοσιογράφος απάντησε:

«Λυπάμαι πολύ για τον πόνο που υπομείνατε».

Η Κελιάν Κόνγουεϊ είναι από τα γνωστότερα πρόσωπα της διοίκησης Τραμπ. Διατηρεί καλές σχέσεις με τα ΜΜΕ— σε αντίθεση με άλλα μέλη της κυβέρνησής του, και οι δημοσιογράφοι την προσκαλούν συχνά στα πάνελ.

Οι εξελίξεις με τον Μπρετ Κάβανο συμπίπτουν με την ιστορική καταδίκη του κωμικού Μπιλ Κόσμπι σε κάθειρξη πολλών ετών, για σεξουαλική επίθεση.

«Δεν είναι σαν τον Μπιλ Κόσμπι» είπε η Κόνγουεϊ αναφερόμενη στον συντηρητικό δικαστή. «Δεν είναι ούτε σαν τον Μπιλ Κλίντον» κατέληξε.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή