Ολοκληρώθηκε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη
Sooc

Με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη.

Την παρέλαση παρακολούθησαν οι Πρόεδροι της Ελληνικής και της Ιταλικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και Σέρτζιο Ματαρέλα, και οι υπουργοί Αμυνας της Ελλάδας και της Κύπρου Πάνος Καμμένος και Σάββας Αγγελίδης.

Οι κ.κ. Παυλόπουλος και Ματαρέλα θα μεταβούν στην Κεφαλονιά για να παραστούν στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν εκεί.

Μήνυμα από τους αιθέρες έστειλε ο επισμηναγός Γεώργιος Παπαδάκης, Ιπτάμενος Επίδειξης της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ», κατά τη διάρκεια της παρέλασης.

Eurokinissi

«Καλημέρα Θεσσαλονίκη! Καλημέρα Μακεδονία! Το «ΌΧΙ» των Ελλήνων αποτελεί πηγή ενότητας και συνεργασίας όπως αποδεικνύει η παρουσία του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας. Ας ατενίσουμε το μέλλον με ελπίδα και αισιοδοξία. Χρόνια Πολλά!» ήταν το μήνυμα του πιλότου.

Στη συνέχεια, ο Προκόπης Παυλόπουλος, απευθυνόμενος στον επισμηναγό, είπε: «Κύριε επισμηναγέ, τόσο εγώ όσο και ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε και να σας τονίσουμε ότι είμαστε υπερήφανοι για εσάς, για τις διεθνώς αναγνωρισμένες ικανότητές σας και για το απαράμιλλο θάρρος σας. Αποδεικνύεται καθημερινώς και εμπράκτως πόσο αποτελεσματικά υπερασπίζεσθε τον εναέριο χώρο της Ελλάδας και επομένως τον εναέριο χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Παναγία η Υπέρμαχος Στρατηγός να θωρακίζει τα φτερά σας και να χαλυβδώνει τις ψυχές σας».

Στο κέντρο της Αθήνας, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, καθώς επίσης και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση.

Στην παρέλαση συμμετείχαν όλα τα σχολεία της Α΄ Αθηνών (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια), με τον σημαιοφόρο τους και πέντε παραστάτες το καθένα, η μπάντα της Αστυνομίας, η φιλαρμονική της Κέρκυρας, η ομάδα των Special Olympics, καθώς επίσης και οι πρόσκοποι. Κατά τη διάρκεια της παρέλασης ένας άνδρας και μία γυναίκα, ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές, κρατώντας σημαίες, η μία με τον ήλιο της Βεργίνας, εισήλθαν ανάμεσα στα σχολεία και παρέλασαν, σταματώντας μπροστά από την εξέδρα των επισήμων και φωνάζοντας συνθήματα.

Eurokinissi

Πριν την έναρξη της παρέλασης, κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, εκ μέρους της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσία της χώρας, έγινε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου και εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, επιθεώρησε το στρατιωτικό άγημα.

Όπως είναι καθιερωμένο, πέρα από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, παρελάσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου πραγματοποιήθηκαν και σε όλη την υπόλοιπη χώρα.

HuffPost Greece

Τα μηνύματα του Ελληνικού Στρατού για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

«Ένδοξο παρελθόν και ελπιδοφόρο παρόν, εγγύηση για το μέλλον. Χρόνια πολλά για την πατρίδα!» είναι το μήνυμα του αρχηγού ΓΕΣ, αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Παράλληλα, στη σελίδα του ΓΕΣ στο Facebook αναρτήθηκε βίντεο- αφιέρωμα για την εθνική επέτειο, συνοδευόμενο από το μήνυμα «είμαστε παντού για την πατρίδα».

(με επιπλέον πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή