Στο υψηλότερό τους επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2014 οι τιμές του πετρελαίου

Στο υψηλότερό τους επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2014 οι τιμές του πετρελαίου
Jean-Paul Pelissier / Reuters

Οι τιμές του πετρελαίου βρέθηκαν στο υψηλότερό τους επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2014 την Πέμπτη, με το Μπρεντ να κινείται γύρω στα 80 δολάρια το βαρέλι, καθώς οι προμήθειες περιορίζονται και οι εντάσεις με το Ιράν παραμένουν.

Το Μπρεντ αυξήθηκε κατά 32 σεντς στα 79,60 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό ελαφρύ αργό (WTI) σημείωσε άνοδο κατά 29 σεντς στα 71,78 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή αυτή δεν απείχε πολύ από τα 71,92 δολάρια του βαρέλι της Τρίτης- επίσης επίπεδο που δεν είχε παρατηρηθεί από τον Νοέμβριο του 2014.

Η προοπτική μιας απότομης πτώσης των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου εξαιτίας των κυρώσεων από τις ΗΠΑ που ακολουθούν την απόφαση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, για απόσυρση από την πυρηνική συμφωνία με την Τεχεράνη έχει προκαλέσει άνοδο των τιμών του πετρελαίου τις τελευταίες εβδομάδες.

Η γαλλική Total προειδοποίησε την Τετάρτη ότι ενδεχομένως να αποσυρθεί από ένα project φυσικού αερίου δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Ιράν εάν δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει εξαίρεση από τις αμερικανικές κυρώσεις, προκαλώντας περαιτέρω προβληματισμούς για τις ευρωπαϊκές προσπάθειες για διάσωση της πυρηνικές συμφωνίας.

Τα διεθνή αποθέματα αργού και προϊόντων διύλισης μειώθηκαν απότομα τους τελευταίους μήνες εξαιτίας της στιβαρής ζήτησης και των περικοπών στην παραγωγή από τις κορυφαίες πετρελαιοπαραγωγούς χώρες του κόσμου.

Δημοφιλή