Στο πλευρό της Κύπρου η Γερμανία – Απορρίπτεται το τουρκικό σενάριο δύο κρατών

«Η Κύπρος μπορεί να υπολογίζει στην υποστήριξη της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση»
Οι υπουργοί Εξωτερικών Γερμανίας και Κύπρους, Αναλένα Μπέρμποκ και Ιωάννης Κασουλίδης στην κοινή συνέντευξη τύπου στο Βερολίνο.
Οι υπουργοί Εξωτερικών Γερμανίας και Κύπρους, Αναλένα Μπέρμποκ και Ιωάννης Κασουλίδης στην κοινή συνέντευξη τύπου στο Βερολίνο.
picture alliance via Getty Images

«Η Γερμανία βγάζει από το τραπέζι, οποιοδήποτε σενάριο λύσης δύο κρατών που προωθεί η Τουρκία», τόνισε η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννη Κασουλίδη.

«Η Κύπρος μπορεί να υπολογίζει στην υποστήριξη της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε η κ. Μπέρμποκ διαβεβαιώνοντας ότι η Γερμανία θα πιέσει περαιτέρω για αποκλιμάκωση της έντασης.

Ο Ιωάννης Κασουλίδης, πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας, σε συνέχεια αποδοχής πρόσκλησης της υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας την οποία και ενημέρωσε για τον τρόπο με τον οποίο η Ελληνοκυπριακή πλευρά αντιλαμβάνεται τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό και τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου.

Συγκεκριμένα, οι δύο υπουργοί εξέτασαν τρόπους περαιτέρω εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων σε ένα ευρύ φάσμα τομέων όπως το εμπόριο, ο τουρισμός, η παιδεία, η άμυνα και ασφάλεια, ενώ αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση στην Ουκρανία.

Πηγή: ΕΡΤ News