ΔΙΕΘΝΕΣ
26/06/2018 15:47 EEST | Updated 26/06/2018 16:11 EEST

Ιταλία: Street artist παρομοιάζει τον Σαλβίνι με τον Χίτλερ

Μια σύγκριση με βάση

Twitter

Στις τελευταίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό και στο προσφυγικό αναφέρθηκε με έμμεσο όσο και σαφή τρόπο ο ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματταρέλλα, κατά την επίσκεψή του στην κοινότητα απεξάρτησης τοξικομανών «Σαν Πατρινιάνο», κοντά στο Σαν Μαρίνο.

«Οι διάφορες ανησυχίες πρέπει να τύχουν κατανόησης, κανείς δεν μπορεί να τις αγνοήσει, αλλά η Ιταλία δεν μπορεί να παραδοθεί στον φόβο», είπε ο ιταλός πρόεδρος. Πρόσθεσε, δε, ότι «η αλληλεγγύη αποτελεί πλούτο του ιταλικού λαού», διότι «η αλληλεγγύη βρίσκεται στο DNA των ιταλών».

Στο μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε σήμερα στο Μιλάνο έργο του street artist Beast, το οποίο, σε κεντρική οδό της πόλης, παρουσιάζει τον γραμματέα της Λέγκα και υπουργό εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι ως νέο Αδόλφο Χίτλερ. Στο χέρι, αντί για την σβάστικα, φέρει το σύμβολο της Λέγκα. «Είναι σημαντικό η εικόνα αυτή να κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο για να την δουν όσο γίνεται περισσότεροι άνθρωποι», δήλωσε ο καλλιτέχνης.

Ο ιταλός υπουργός εσωτερικών, όμως, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, εκτός από τον πόλεμο κατά των μη κυβερνητικών οργανώσεων που διασώζουν μετανάστες, ετοιμάζεται τώρα να ξεκινήσει εκστρατεία και κατά των παράτυπων μεταναστών που πωλούν τρόφιμα ή ενδύματα στις ιταλικές οργανωμένες πλαζ. Σε όποιον αγοράζει τα προϊόντα τους, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, σύντομα θα επιβάλλεται πρόστιμο μέχρι 7.000 ευρώ.

 

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)