ΔΙΕΘΝΕΣ
20/06/2018 21:11 EEST

Τα αμερικανικά σχέδια για «Διαστημική Δύναμη» φέρνουν νέα κούρσα εξοπλισμών, προειδοποιεί η Ρωσία

3DSculptor via Getty Images

Προβληματισμούς για τα αμερικανικά σχέδια περί δημιουργίας μιας ξεχωριστής Διαστημικής Δύναμης εξέφρασε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, υποστηρίζοντας πως η ανάπτυξη όπλων στο Διάστημα θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια νέα κούρσα εξοπλισμών,

Υπενθυμίζεται πως ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε τη Δευτέρα ότι δίνει εντολή στο Πεντάγωνο να δημιουργήσει μια νέα «Space Force» ως ξεχωριστό κλάδο των ενόπλων δυνάμεων, με σκοπό τη διασφάλιση της αμερικανικής υπεροχής στο Διάστημα.

Όπως αναφέρει το Associated Press, η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, είπε ότι η κίνηση αυτή φαίνεται να σηματοδοτεί την πρόθεση των ΗΠΑ να αναπτύξουν όπλα στο Διάστημα. Όπως προειδοποίησε, η στρατιωτικοποίηση του Διαστήματος «θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις όχι λιγότερο επιβλαβείς από την κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών».

Η Ζαχάροβα είπε ότι η ανάπτυξη όπλων στο Διάστημα θα «διατάρασσε τη στρατηγική σταθερότητα και διεθνή ασφάλεια», ενώ σημείωσε πως η Ρωσία και η Κίνα έχουν προτείνει μια διεθνή συνθήκη η οποία θα απαγόρευε τα όπλα στο Διάστημα.

Sponsored Post