ΚΟΙΝΩΝΙΑ
14/10/2021 21:53 EEST | Updated 14/10/2021 22:21 EEST

Εκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση των φαινομένων της κακοκαιρίας

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη στη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας.

Eurokinissi
Ανησυχητική άνοδος της στάθμης του νερού στον Ιλισσό στην γέφυρα του Μοσχάτου, καθώς η ισχυρή καταιγίδα "Μπάλος" πλήττει από το πρωί το λεκανοπέδιο της Αττικής, Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021 (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Έκτακτα μέτρα για την προστασία των πολιτών από τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, τα οποία πλήττουν τη χώρα, αποφάσισαν σε διυπουργική σύσκεψη, που ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις δέκα το βράδυ.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, τα φαινόμενα αναμένεται να επιδεινωθούν τις επόμενες ώρες στην Αττική και συγκεκριμένα από τις τρεις μέχρι τις έξι του πρωί. Για αυτόν τον λόγο αποφασίστηκε:

Πρώτον από 01:00 μετά τα μεσάνυχτα έως 08:00 αύριο το πρωί, απαγορεύεται η διέλευση όλων των Ι.Χ. οχημάτων και μέσων μαζικής μεταφοράς σε Κηφισό και παραλιακή. Για τα φορτηγά οχήματα θα εκτιμηθεί η κατάσταση ανάλογα με την εξέλιξη του φαινομένου και θα υπάρξουν ανακοινώσεις σε συνεννόηση με την Τροχαία, ενώ θα δίνονται οδηγίες σε όλους τους δρόμους εισόδου στην Αττική.

Δεύτερον, θα είναι κλειστές οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από τις αναγκαίες για τη διαχείριση του φαινομένου και των Υπηρεσιών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τρίτον, ενθαρρύνεται η τηλε-εργασία στην Αττική σε όλο τον ιδιωτικό τομέα. Θα συνεισφέρει πολύ στην αποσυμφόρηση των δρόμων, έτσι ώστε εάν επιδεινωθεί το φαινόμενο, να είμαστε έτοιμοι να δράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι η κακοκαιρία θα πλήξει σταδιακά την Εύβοια και τη Χαλκιδική σε μεταγενέστερο στάδιο, ενώ από αύριο υπάρχει, επίσης, σοβαρό ενδεχόμενο να επηρεαστούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, κυρίως η Σάμος και η Ικαρία.

Έτσι, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων, όπως επίσης οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και οι δομές ΑμεΑ σε Κέρκυρα, Σάμο, Ικαρία, Χαλκιδική, Εύβοια και Αττική.