ΔΙΕΘΝΕΣ
25/09/2018 16:36 EEST

Τα πρώτα πρόστιμα έπεσαν. Άνδρας στη Γαλλία τιμωρείται με φυλάκιση επειδή παρενόχλησε σεξουαλικά κοπέλα

AlexLinch via Getty Images

Τρεις μήνες φυλάκιση επιβλήθηκε σε έναν άνδρα στη Γαλλία ο οποίος νωρίτερα μέσα στο χρόνο θώπευσε μια κοπέλα εντός του λεωφορείου ενώ παράλληλα έκανε άσεμνα σχόλια για το στήθος της.

Ο 30χρονος άνδρας, σύμφωνα με την καταγγελία, παρενόχλησε την 21χρονη κοπέλα, η οποία απευθύνθηκε στον οδηγό που με τη σειρά του έκλεισε τις πόρτες για να παγιδέψει τον “δράστη” και να ειδοποιήσει τις Αρχές.

Συν τοις άλλοις, ο κατηγορούμενος καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους 300 ευρώ για τα σχόλια που πραγματοποίησε.

Οι αξιωματούχοι του υπουργείου Δικαιοσύνης διευκρίνισαν πως η ποινή είναι η πρώτη που επιβάλλεται μετά την ψήφιση στη γαλλική Βουλή νομοσχεδίου που θα επιβάλλει πρόστιμο 750 ευρώ σε όσους κάνουν «καμάκι» σφυρίζοντας ή γενικότερα παρενοχλούν γυναίκες στο δρόμο.

Η Μαρλέν Σιάπα, αρμόδια υπουργός για την ισότητα των δύο φύλων, η οποία είναι και η γυναίκα που εμπνεύστηκε το νομοσχέδιο, δήλωσε μέσω του λογαριασμού της στο twitter: «Μπράβο για την παρέμβαση του οδηγού και το χειρισμό της υπόθεσης».

Σημειώνεται ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, μία στις τρεις γυναίκες υφίστανται σεξουαλική κακοποίηση, με βάση τις εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών. Στη Γαλλία, πρόσφατη έρευνα αποδεικνύει πως περισσότερες από τις μισές γυναίκες τονίζουν πως έχουν πέσει θύμα σεξουαλικής επίθεσης ή παρενόχλησης.

Το τελευταίο διάστημα στη χώρα είχε γίνει πολύς λόγος για επιθέσεις σε βάρος γυναικών σε μέσα μαζικής μεταφοράς που οδήγησαν αρκετές από αυτές να υποχρεώνονται να φορούν παντελόνια αντί για φούστες προκειμένου να προστατευτούν από τυχόν επιθέσεις.

(Mε πληροφορίες από Reuters)